De Zuivelhoeve Heerenveen steunt Foppe Fonds

Foto: Dennis Stoelwinder

HEERENVEEN - De Zuivelhoeve in Heerenveen heeft zich samen met Cono Kaasmakers ingezet voor het goede doel.  De Zuivelhoeve doneerde een tijd lang € 0,80 cent per verkochte kilo Subliem Extra Belegen kaas aan het Foppe Fonds.

 Donderdagmiddag overhandigde Mark Manshande van de Zuivelhoeve een cheque van 250 euro aan het Foppe Fonds.

,,Het Foppe Fonds zet zich in voor jongeren waar sporten niet vanzelfsprekend voor is vanwege lichamelijke of verstandelijke beperking of omdat ouders door financiële omstandigheden hun kind niet kunnen laten sporten. Het Foppe Fonds bestaat al vanaf 2005. Het is dan ook fantastisch om dit te kunnen doen. Momenteel zijn wij bezig met loopfietsen voor kinderen met een beperking. Hier willen wij nationale sport van maken. We maken in ieder geval een hele hoop kinderen uit de eerder genoemde doelgroep blij. De Helpende kaas van De Zuivelhoeve is een prachtige actie. Zij bieden de Helpende kaas en wij bieden helpende hand. Dat past prima bij elkaar” aldus Foppe de Haan.

 

,,Waarom hebben wij voor dit goede doel gekozen? Sporten is voor iedereen belangrijk, dus het is mooi dat er een organisatie is die zich hiervoor inzet en jongeren met een beperking helpt, daar waar het de ouders of eigen familie onvoldoende lukt door welke omstandigheid dan ook. Natuurlijk vinden wij sporten ook belangrijk voor onze beide dochters, en zij vinden het ook erg fijn om te zwemmen en te turnen. We knijpen ons dagelijks nog in de handen hoe het sporten en bewegen met onze oudste dochter gaat. Want al vroeg in haar leven, vanaf 1 jaar, heeft ze te maken met Jeugdreuma. Met de juiste medicatie blijven de ontstekingen weg en kan ze volop genieten en sporten zonder pijn!” zeggen Mark en Vanessa van De Zuivelhoeve.