De voor-en nadelen van managed hosting!

INGEZONDEN - Wanneer je een eigen website of webshop wilt beginnen loop je al snel tegen de term hosting aan.

Iedere website of webshop dient namelijk gehost te worden. De hosting zorgt ervoor dat de website online blijft en daarnaast altijd bereikbaar blijft! Er zijn anno 2021 ontzettend veel manieren om een website of webshop te hosten. Het zal dan als beginnend website of webshophouder ook lastig zijn om vanaf moment één de juiste hosting te vinden. Als je zeker wilt weten dat je goed zit, dan kun je het beste kiezen voor managed hosting. Waarom dit het geval is vertellen we je in deze blog!

Voordelen managed hosting

Eigenlijk is het rijtje voordelen van managed hosting te lang om op te noemen. Deze vorm van hosting is namelijk veiliger dan unmanaged hosting, sneller en betrouwbaarder. Dit komt omdat je bij managed hosting een eigen stuk serverruimte krijgt van de hostingpartij. Dit betekent dat dit stukje server alleen voor jou draait. Wanneer je kiest voor unmanaged hosting, dan komt je website op een server met andere websites te staan. Zodra deze websites het slachtoffer worden van een grote hack, dan is de kans groot dat jouw website hier ook door geraakt wordt. Middels managed hosting dek je jezelf dus in tegen dit gevaar. Het risico dat jouw server uitvalt is overigens net zo groot als bij unmanaged hosting.

Nadelen managed hosting

Onderaan de streep brengt managed hosting slechts één significant nadeel met zich mee. Dit nadeel heeft betrekking tot de prijs. De prijs die je betaalt voor managed hosting is een stuk hoger dan de prijs die je betaalt voor unmanaged hosting. Of dit prijskaartje gerechtvaardigd is hangt volledig af van jouw website of webshop. Als jij een hele grote website of webshop hebt, of website/webshop die veel met gevoelige data werkt dan kan een managed hosting pakket al heel snel uit. De zekerheid die managed hosting met zich meebrengt is in deze gevallen veel meer waard dan de kosten van het hostingpakket! Mocht je een kleine of beginnende website hebben, dan kan het hogere prijskaartje helaas al snel afschrikken.

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden