De geschiedenis van sapvasten

INGEZONDEN - Je hebt er misschien wel eens van gehoord, sapvasten. De hele dag helemaal niets anders drinken of eten dan groentesap. 

Denk jij dat je dit eens wil gaan proberen of is het echt helemaal niks voor jou? Na het lezen van dit artikel weet je in ieder geval wat meer over wat sapvasten nu precies is en wat het met jouw lichaam doet.

Sapvasten, wat is het?

Eigenlijk is het niets meer en niets minder dan wat er staat. Je drinkt alleen nog maar sappen gemaakt uit groenten en fruit. Wil je niet meteen al je maaltijden vervangen door sap dan kan je er ook mee beginnen door je ontbijt te vervangen met een sapje. Een andere naam voor sapvasten is detox.

Wat doet sapvasten met je lichaam?

Wanneer je aan het sapvasten bent ontgift je lichaam. Dit wil zeggen dat er een proces in jouw lichaam aan de gang gezet gaat worden waardoor alle stoffen die je niet nodig hebt worden uitgescheiden en de stoffen die je wel heel hard nodig hebt nog beter ondersteuning bieden aan jouw lichaam.

Het helpt je dus gezonder te maken en gebruik te maken van de stoffen die voor jouw lichaam heel erg belangrijk zijn. Wil je gaan sapvasten? Bekijk hier hoe het werkt.

De effecten van sapvasten

Sapvasten heeft een aantal effecten op jouw lichaam. Dit is ook de reden waarom je het doet. Het heeft zowel positieve als negatieve bijwerkingen.

De negatieve bijwerkingen

Enkele negatieve bijwerkingen wanneer je aan sapvasten doet zijn hoofdpijn, zweten, minder goed slapen, een extreem verlangen hebben naar minder gezond eten, spierpijn hebben, je moe voelen, een laag energielevel hebben, last hebben van een opgeblazen gevoel, je misselijk voelen en braken.

Het is niet gezegd dat je per se last gaat hebben van deze bijwerkingen maar het kan wel.

De positieve ervaringen

Naast dat er negatieve bijwerkingen zijn bij het sapvasten zijn er natuurlijk ook positieve ervaringen te noemen. Dit zijn ervaringen die je vooral op de langere periode gaat krijgen en die voor een langere periode zullen zijn.

Enkele positieve ervaringen zijn onder andere het krijgen van meer energie, een betere concentratie hebben, je geestelijk meer helder voelen, het nodig hebben van minder slaap, in jubelstemming zijn, een zachte en glanzende huid hebben, een diepere ademhaling hebben en meer smaak hebben van de dingen die je eet of drinkt.

De effecten op je lichaam

Sapvasten heeft zeer zeker ook effect op je lichaam. Het draagt onder andere bij aan cel vernieuwing in je organen en het ondersteunt het immuunsysteem. Je merkt ook dat je huid er gezonder uit gaat zien. Wil je meer weten over sapvasten? Bekijk alle informatie over sapvasten hier.