BoekenVoordeel vraagt faillissement aan

HEERENVEEN -Boekwinkelketen BoekenVoordeel, goed voor 86 winkels in Nederland, heeft faillissement aangevraagd meldt persbureau ANP. Door de gedwongen coronasluiting kwam het bedrijf flink in de problemen. Ook in Heerenveen is een vestiging van Boekenvoordeel, op de Dracht.

De winkels, met landelijk iets meer dan 400 werknemers, zijn voorlopig nog open. Klanten kunnen, na het maken van een reservering, nog producten kopen. Maar er kunnen geen onlinebestellingen meer worden gedaan: Door omstandigheden nemen wij momenteel geen bestellingen aan...’

Ondanks de steun van de overheid, een flexibele opstelling van leveranciers en extra investeringen van de eigenaar is het volgens BoekenVoordeel niet meer verantwoord om verder te gaan met het bedrijf.

Door de gedwongen sluiting van al bijna vier maanden liep de schuldenlast onoverkoombaar hoog op. In de afgelopen weken is na alle scenario’s tegen het licht te hebben gehouden nog een laatste ultieme poging gedaan om met de Nederlandse verhuurders tot een oplossing te komen, laat de onderneming weten.