Bijzonder transport van onderdelen voor droogtoren Ausnutria

HEERENVEEN - Vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag zal er een bijzonder transport plaatsvinden van onderdelen voor een droogtoren.

De drie grote onderdelen zijn bestemd voor de nieuwe fabriek van Ausnutria. Donderdag zijn de gevaartes per schip aangekomen in Heerenveen. Vrijdagavond was de firma Mamoet druk met de voorbereidingen van het transport. Op twee pontons zijn de onderdelen naar het viaduct bij Businesspark West gevaren. Hier staat een flinke kraan klaar om de onderdelen naar speciale diepladers op de A7 te hijsen. De snelweg zal hiervoor aan het begin van de nacht enige tijd afgesloten worden. Vervolgens gaat het transport richting het evenemententerrein bij de Mac Donalds. In de nacht van zaterdag op zondag zal het laatste stukje worden afgelegd naar de fabriek. 

Ausnutria bereikt maandag 17 oktober een mijlpaal in de bouw van haar nieuwe fabriek in Heerenveen. Die dag wordt een groot deel van de nieuwe droogtoren in het meer dan 40 meter hoge gebouw gehesen. De nieuwe fabriek borgt straks een volledig gasloos productieproces voor de productie van halffabricaat baby- en kindervoeding en draait straks helemaal CO2- en stikstofloos.

Het transport kan zowel komende nacht als de nacht van zaterdag op zondag enige verkeershinder geven.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden