BijHuis Uitvaartbegeleiding nieuw in Heerenveen

HEERENVEEN - De uitvaartwereld is in beweging. De tijd dat alles rondom een overlijden volgens vaste regels ging, is ingehaald door de wens om het afscheid persoonlijker te maken. 

Steeds vaker wordt daarom gekozen voor een kleine organisatie met een persoonlijke begeleiding. Alberta van der Bij en Adrianne van Huissteden staan sinds april met BijHuis Uitvaartbegeleiding voor zo’n persoonlijk afscheid. Bijzonder zijn hun bijeenkomsten ‘Kennis maken met de wade’, de wade als alternatief voor de kist.

Het starten van BijHuis Uitvaartbegeleiding kwam door de wens om ook de laatste decennia van hun werkzame leven als zinvol te beschouwen. Het begeleiden van alles rondom een goed afscheid van een dierbare geeft die voldoening. Daarom hebben ze hun banen opgezegd en een opleiding uitvaartbegeleiding afgerond. Een overlijden betekent veel regelen en keuzes maken in korte tijd en daarbij willen ze de mensen bijstaan, betrokken, warm en toegankelijk.

In de afgelopen maanden zijn tal van bezoeken afgelegd bij mensen die in de uitvaartwereld werken, zoals van kistenmakers, dragers, sprekers en vervoerders. De bevlogenheid en passie maakten dat de dames hun nieuwe uitdaging vol vertrouwen tegemoetzien. Want samenwerking met lokale ondernemers staat voorop, transparant en duurzaam.

Een bijzonder aspect van BijHuis Uitvaartbegeleiding is het onderdeel Rouwtextiel. Alberta van der Bij maakt wades en verwerkt kleding van een overledenen tot een mooi aandenken. Een wade is een rouwdoek waar de overledene in gewikkeld kan worden. Voor wie liever geen kist wil, is het samen met een opbaarplank een mooi alternatief. Omdat de wade nog niet zo bekend is, organiseert BijHuis bijeenkomsten ‘Kennis maken met de wade’. Gebruik, vouwen, rituelen, materialen, alles rondom de wade komt aan bod. Tot 1 juli is de kennismaking gratis. Meer informatie over BijHuis Uitvaartbegeleiding en aanmelden voor ‘Kennis maken met de wade’ kijk op www.bijhuisuitvaart.nl/www.rouwtextiel.nl