INGEZONDEN - Honden zijn leuk. Ze zijn de allerbeste maatjes van de mens en dat is leuk. Je kunt er ongelooflijk veel plezier mee hebben, maar ze kosten je ook best wat werk. 

Als je dan een hond krijgt, dan moet je je maar vast voorbereiden op de hoeveelheid werk die je zult moet verrichten voor het opvoeden van een leuke, volwassen hond. Daarnaast is het belangrijk dat je je ook goed beseft wat voor verantwoordelijkheid je te wachten staat. Het is net zo goed een levend wezen als jij en ik, en mag zeker niet worden verwaarloosd. Je zult goed voor je nieuwe maatje moeten zorgen en daar willen we samen met jou aan werken. Als je deze blog hebt gelezen, dan weet je beter wat je te wachten staat en weet je ook wat je moet doen voordat die trouwe viervoeter bij je thuis komt. Laten we maar snel verder lezen, wij hebben er zin in! 

Inspiratie

Allereerst willen we je vertellen dat je misschien inspiratie zult moeten gaan opdoen voor alle spullen voor je hond. Het is namelijk zo dat hier best wat bij kan komen kijken. Dit is echter allemaal zo sterk afhankelijk van je situatie en van wat jouw persoonlijke omstandigheden zijn, dat we hier niet zoveel over kunnen zeggen. Wel is het zo dat je op internet een beetje inspiratie kunt opdoen bij bijvoorbeeld een site over hondenspullen. Hier vind je over het algemeen vrijwel alles wat je nodig hebt voor je hond, dus kijk eens of er iets tussenzit dat je nodig hebt maar nog bent vergeten. 

Voer

Dan willen we nog even wat meer specifieke tips geven over het goed verzorgen van de trouwe viervoeter die je in huis gaat halen. Een hond is bijna net als een mens. Hij of zij heeft ook voer, water, slaap en beweging nodig om lekker gezond te blijven. Dat eerste, daar willen we wat dieper op in gaan. Voer is voor de hond ook gewoon brandstof, en dat moet wel goede brandstof zijn. Het moet hondenvoer zijn dat bij hem of haar past. Dat wil zeggen; de juiste hoeveelheid, de juiste stoffen erin en vooral voer waar de hond slecht op reageert. Heel veel problemen met honden komen namelijk door het verkeerde voer. Honden kunnen ook allergisch zijn voor dingen en dit gebeurt nogal vaak. Diarree, zenuwachtig gedrag, veel jeuk en ga zo maar door; het komt vaak door verkeerd voer waar de hond niet zo goed tegen kan. 

Opvoeding en consequentie

In de opvoeding van de hond is een grote rol weggelegd voor consequentie. Je zult consequent moeten blijven met het opvoeden van je hond, anders ben je nergens. Deze consequentie zit hem vooral in het optreden tegen slecht gedrag. Niet je hond slaan of iets dergelijks, maar hem of haar gewoon corrigeren bij gedrag dat je niet wenst te zien. Ook heel stug blijven doorgaan, al luister hij of zij echt niet. Het is pas klaar en oké als het wel gaat zoals jij dat wil, dat moet de hond weten en door hebben.