Activiteiten binnen Friesland

INGEZONDEN - Een dagje vermaak in de provincie Friesland? Natuurlijk! Er zijn volop mogelijkheden in deze unieke provincie.

Zelfs wanneer je er zelf al woont, valt er nog heel wat te ontdekken in de omliggende gemeenten. Fraaie natuur, leuke evenementen, culturele activiteiten, aan vermaak geen gebrek. Hieronder enkele verrassende tips voor een leuk dagje Friesland.

Interactief stadsspel

Een stedentrip krijgt een heel nieuwe dimensie dankzij het interactieve stadsspel dat op diverse locaties beschikbaar is. In steden als Leeuwarden, Heerenveen en Sneek kun je dit leuke spel spelen. Het is vermakelijk voor jong en oud en je steekt er nog wat van op ook! Combineer het bijvoorbeeld met een bezoek aan één van de vele plaatselijke horecabedrijven en geniet na afloop van muziek, theater of film. Succes verzekerd!

Sportief dagje uit

Liever een dag met een sportiever karakter? Ook dan heeft Friesland heel wat te bieden. In de hoofdstad Leeuwarden kun je de klimbaan trotseren of je uitleven op de kartbaan. In het nationaal park De Alde Feanen in Earnewâld kun je zelfs een survivaltraject boven het water volgen! Maar als je sport liever passief beleeft, kan dat natuurlijk ook. Volg bijvoorbeeld de verrichtingen van een topclub als SC Heerenveen van dichtbij in het Abe Lenstrastadion. Zo’n voetbalwedstrijd wordt nog spannender als je vooraf bij voetbal bet777 wat geld inzet op de door jou verwachte uitslag. Misschien hou je er dan zelfs nog een mooi bedrag aan over!

Friesland vanaf het water

Niet voor niets staat Friesland bekend om de vele meren. De vaarwegen van deze provincie bieden volop mogelijkheden voor een heerlijke dag. Heb je zelf geen boot? Huren kan natuurlijk ook! Hoe leuk is het om de elf steden van de befaamde schaatstocht per boot te bezoeken? Onderweg ontdek je de schoonheid van de provincie en geniet je van een heerlijk moment van ontspanning.

De natuur in

Echte natuurliefhebbers laten natuurlijk de stadse drukte voor wat het is. Ze trekken eropuit met een goed gevuld lunchpakketje en wat flesjes water op zak. Ten oosten van Drachten vind je bij het dorp Bakkeveen bijvoorbeeld het schitterende natuurgebied Mandefjild om te verkennen. De heidevelden, het bos, de vennen en de zandverstuiving vormen samen het ideale decor voor een heerlijke wandeling. Of breng een bezoek aan De Kruithof in Buitenpost, een botanische tuin met een oppervlakte van 3,5 hectare. Hier vind je zelfs de grootste botanische collectie geneeskrachtige kruiden van West-Europa…!
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden