Accolade en VDM bouwen vier sociale huurwoningen nabij het centrum van Heerenveen

HEERENVEEN - Aan de Van Cuyckstraat in Heerenveen laat woningcorporatie Accolade vier compacte huurwoningen bouwen. 

De huizen komen tussen Van Cuyckstraat 32 en 34 in, op loopafstand van het centrum. Aannemer VDM Woningen en Accolade ondertekenden de overeenkomst hiervoor. Als alles meezit, staan de woningen er rond de zomer van 2022.

Compacte woningen                                   

De vier woningen zijn geschikt voor starters. De huizen krijgen één slaapkamer, een compacte tuin en losstaande berging. Ze worden zeer energiezuinig. Zo krijgt elke woning een warmtepomp en zonnepanelen. Voor de woningen komen vier openbare parkeerplaatsen. De aanvangshuurprijs blijft onder de huurtoeslaggrens van € 633 (prijspeil 2021).

De bouw

Vorige week ondertekenden woningcorporatie Accolade en aannemer VDM Woningen de Design & Build overeenkomst (D&B). Een D&B-overeenkomst houdt in dat zowel het ontwerp als de uitvoering bij VDM Woningen ligt. Een groot deel van de woningen wordt gemaakt in de fabriek van VDM Woningen in Drogeham. Daardoor is de bouwtijd korter en de overlast voor de omgeving minder.

De planning

In augustus dit jaar werden omwonenden tijdens een bijeenkomst geïnformeerd over de plannen. Het terrein wordt nu klaar gemaakt voor de bouw. Ook is de omgevingsvergunning bouw aangevraagd bij de gemeente. Begin volgend jaar start VDM Woningen met het funderingswerk. Vanaf februari verwachten VDM en Accolade te starten met de bouw van de woningen. Als alles meezit zijn de woningen in de zomer van 2022 klaar om bewoond te worden.

 

Meer informatie

Op www.accolade.nl/vancuyckstraat staat meer informatie over het project.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden