5 dingen om je mee te vermaken tijdens de lockdown

INGEZONDEN - Daar zitten we weer. Je ploft neer op de bank die zo langzamerhand zitplekken begint te vertonen. 

Na 14 series en een lege Netflix-kijklijst ben je toe aan iets anders. Maar tegelijkertijd ben je het ook zat om steeds met je huisgenoot over het nieuws te praten, terwijl je de coronastatistieken voor de regio Heerenveen voortdurend vernieuwt. De lockdown heeft ervoor gezorgd dat elke avond hetzelfde is. Maak je geen zorgen, er zijn nog steeds leuke dingen te doen – ook als de avondklok je tegenhoudt om eropuit te gaan.

We hebben een lijst samengesteld met 5 leuke dingen om te doen tijdens de lockdown. Het enige dat je nodig hebt voor deze activiteiten zijn een internetverbinding en een gezonde portie enthousiasme. Dit zijn 5 leuke dingen om je mee te vermaken tijdens de lockdown.

Organiseer een online pubquiz voor je vrienden

Het beste alternatief voor een avondje in het cafe? Een online pubquiz met je vrienden. Want als je het niet kunt laten om je vrienden te ontmoeten, kun je dat nu het beste online doen. Wie het al heeft gedaan, weet het: een pubquiz is enorm gezellig.

Zoek een lijst met vragen op, Google zelf naar interessante weetjes en ondervraag de deelnemers vooraf over hun eigen (vreemde) feitjes: de mogelijkheden zijn eindeloos. Weet jij bijvoorbeeld wat een anuptafobie is? Het betekent dat je bang bent om altijd single en eenzaam te blijven.

Ga naar de dierentuin, zonder het huis te verlaten

Waar zouden we zijn zonder internet? In ieder geval niet in een dierentuin. Tijdens deze lockdown hebben verschillende dierentuinen live webcams opgesteld die op hun websites te bekijken zijn. Waan je in een tropische omgeving en breng een bezoek aan panda's, pinguïns, tijgers en koala's. Allemaal vanuit je eigen huis. Bekijk hier bijvoorbeeld de live webcams van de Edinburgh Zoo of bekijk een overzicht met veel meer live webcams.

Speel een vragenspel

Wil je het gezellig maken met je huisgenoten? 30 seconds kennen we allemaal, maar wat als je dat niet in huis hebt? Voor een vragenspel heb je alleen maar een lijst met vragen nodig. Wat te denken van het ‘zou je liever’-spel of ‘doen durven of de waarheid’? Of als je elkaar beter wilt leren kennen, een lijst met diepgaande vragen. En mocht je nu alleen thuis zitten, dan zou het ook per app nog kunnen.

Luister naar een podcast

Alles op Netflix en Videoland bekeken? Kun je je niet concentreren op een boek? Doe je ogen dicht, doe je oortjes in en verdwaal in een podcast. Je kunt je abonneren op podcasts via Apple Podcasts, Spotify of een andere favoriete podcastapp.

Maak een Opera-liedje

Niemand verwacht dat je Opera kunt zingen en ook is het niet nodig om te kunnen zingen als een sopraan of coloratura. Creëer je eigen opera geïnspireerde nummer met Blob Opera. In dit machine learning-experiment van David Li in samenwerking met Google Arts & Culture zijn helemaal geen zangkunsten vereist. Google’s Arts & Culture is daarnaast de lockdown-hotspot om virtueel een bezoek te brengen aan verschillende musea.