3 basistips voor elke startende ondernemer

INGEZONDEN - Een eigen bedrijf beginnen is voor veel mensen een sprong in het diepe. In tegenstelling tot in loondienst werken, heb je met een eigen bedrijf namelijk minder zekerheden. 

Om te voorkomen dat jouw bedrijf een mislukking wordt, moet je weten hoe je een eigen bedrijf begint. Vind je het een enge gedachte? Dan kun je vast en zeker nog wel wat tips gebruiken. Wij zetten hier 3 basistips voor elke startende ondernemers op een rijtje. Doe er je voordeel mee!

1. Open een zakelijke rekening
Is een zakelijke rekening verplicht of kun je jouw privérekening zakelijk gebruiken? Dit is een vraag die veel startende ondernemers zichzelf stellen. Een zakelijke rekening is weliswaar niet verplicht, maar je doet er wel goed aan om er eentje te openen. Een eerste reden hiervoor is dat veel banken het niet toestaan dat hun klanten een privérekening zakelijk gebruiken. Dit moet je ook niet willen, want dit maakt het voor jou allemaal erg onoverzichtelijk.

Een tweede reden om een zakelijke rekening te openen, is omdat je hierdoor professioneler overkomt richting jouw klanten. Zij maken het geld over naar de rekening van een bedrijf, waardoor jouw bedrijfsnaam op hun rekeningoverzicht komt te staan. Dit ziet er professioneler uit dan wanneer hier jouw eigen naam staat.

2. Schaf een boekhoudprogramma aan
Om de administratie makkelijker te maken, schaf je een boekhoudprogramma aan. Maar welk boekhoudprogramma moet ik kiezen? Dat hangt van hetgeen je met het programma wilt doen. Met de meeste boekhoudprogramma’s kun je tegenwoordig facturen maken en offertes opstellen. Is dit voor jou voldoende? Dan maakt het programma niet bijzonder veel uit. Kijk in dat geval naar de prijs van het programma.

3. Zorg voor online zichtbaarheid
Een laatste tip die wij jou als startende ondernemer mee willen geven, is dat je moet zorgen voor online zichtbaarheid. Maak een eigen website of laat dit doen door een professional. Een website kun je namelijk zien als het online visitekaartje van jouw bedrijf. Zonder site kunnen mensen jouw bedrijf niet vinden op het internet, waardoor de kans bestaat dat je klanten misloopt.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden