Zorggroep Alliade versoepelt regels rondom bezoek en logeren

HEERENVEEN - Met ingang van vrijdag 29 januari mogen cliënten van Zorggroep  Alliade/Meriant één bezoeker per dag ontvangen. Iedere dag mag één, van de maximaal drie vaste bezoekers per week, langskomen. 

Eén van deze drie vaste bezoekers mag ook een vrijwilliger zijn. Cliënten mogen daarnaast, onder voorwaarden, op bezoek gaan bij vrienden/familie of logeren. 

Reden van de wijziging 
 
Vanwege de aanwezigheid van de Britse coronavariant in het noorden, is twee weken geleden regionaal besloten het bezoek te beperken tot één keer per week. Daarnaast konden cliënten niet op bezoek gaan of logeren.  

De nieuwste landelijke richtlijn is dat er rondom een cliënt een ‘sociale bubbel’ gecreëerd mag worden van maximaal drie bezoekers per week. Daarvan mag één van de drie vaste bezoekers per dag langskomen. Door deze nieuwe landelijke richtlijn te volgen, krijgen cliënten en verwanten weer iets meer mogelijkheden om elkaar te ontmoeten.

Periode en uitzonderingen 

Deze wijziging in de bezoekregeling geldt zolang het in de regio rustig blijft of wanneer er nieuwe landelijke maatregelen afgekondigd worden. Wanneer er op de locatie corona is vastgesteld, zijn er andere bezoekregelingen van toepassing. 

Voorwaarden voor bezoek 

  • Het bezoek vindt plaats op de eigen kamer, in de aangewezen ruimtes of buiten.  
  • Elke bezoeker registreert zich en beantwoord de vragen van de gezondheidscheck.  
  • Bij binnenkomst aan de locatie wordt de handhygiëne toegepast.  
  • Het dragen van een mondneusmasker type 2R is gedurende het hele bezoek aan de locatie verplicht. Deze mondneusmaskers bieden we aan bij de ingang van de locatie. 

Op bezoek of logeren  

Cliënten mogen op bezoek gaan of logeren, maar alleen wanneer de landelijke richtlijn van één bezoeker per huishouden per dag zorgvuldig wordt gevolgd. Dat betekent dat er geen ander bezoek ontvangen kan worden wanneer een cliënt van Zorggroep Alliade bij u thuis komt. 

Samen blijven we alert!  

Deze versoepeling in de bezoekregeling betekent niet dat de risico’s op besmetting minder zijn geworden. In Friesland grijpt corona, en de Britse variant ervan, nog steeds razendsnel om zich heen. We vragen u dan ook om de huidige maatregelen goed te volgen.  

Vragen? 
Heeft u vragen? Bekijk ook onze speciale coronapagina www.alliade.nl/corona. Hier vindt u alle actuele informatie over de huidige maatregelen en eventuele wijzigingen.