Tjongerschans organiseert webinars over medische thema's

HEERENVEEN - Maandagavond 15 november organiseert ziekenhuis Tjongerschans de eerste Tjongertalk. Tjongertalk is een online bijeenkomst over een actueel of veelvoorkomend medisch thema geleid door zorgprofessionals. 

Op een laagdrempelige manier worden onderwerpen besproken en onder de aandacht gebracht bij een breed publiek. 

De eerste Tjongertalk gaat over een probleem van veel vrouwen: hevig bloedverlies tijdens de menstruatie. Maar liefst 1 op de 5 vrouwen heeft er last. Er is niet altijd een exacte oorzaak te achterhalen en de symptomen kunnen verschillen, maar uit onderzoek blijkt dat maar de helft van vrouwen ermee naar de huisarts gaat. 

Huisarts Anita Zandstra en gynaecoloog Gerco Jansen vertellen over de symptomen en oorzaken, maar vooral wat de oplossingen kunnen zijn. Anita Zandstra: “Veel vrouwen denken dat het erbij hoort, maar dat is niet het geval. We willen vrouwen hier graag over informeren en dit onderschatte medische probleem bespreekbaar maken.”

Tjongerschans is van plan om regelmatig een Tjongertalk te organiseren over wisselende onderwerpen. Op de website van Tjongerschans staat meer informatie over de webinar op 15 november. De start is om 19.30 uur, aanmelden kan via de website www.tjongerschans.nl
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden