Stichting MOM organiseert bijeenkomst voor ouders van een kind met beperking

GORREDIJK - Stichting MOM (Moeders Ondersteunen Moeders) organiseert een bijeenkomst voor ouders van een kind met een beperking in Gorredijk over Autisme & Autisme met een verstandelijke beperking.

Bij het opgroeien van een kind met een beperking gaat niet alles vanzelfsprekend. Kinderen met autisme denken op een andere manier. Wanneer deze andere manier van denken maakt dat ze de wereld niet begrijpen, dan veroorzaakt dat gedrag dat botst met het gedrag van anderen mensen. Iedereen is uniek! Ook mensen met autisme zijn allemaal anders en hun autisme uit zich op verschillende manieren. Zo kan een kind ook autisme hebben en een verstandelijke beperking.

Jeugdhulporganisatie Slimmerik is officieel licentiehouder van de wetenschappelijke onderbouwde Geef me de 5 methodiek. Deze methodiek is speciaal ontwikkeld voor mensen met het autismespectrumstoornis (ASS) en kan bovendien ingezet worden door iedereen die extra duidelijkheid nodig heeft. Het doel van de methodiek is om mensen met ASS zoveel mogelijk hun leven te leren leven in plaats van overleven.

De bijeenkomst is op woensdagavond 8 juni 2022 in Gorredijk en is alleen toegankelijk voor ouders van een kind met een beperking. Deelname is gratis. Wel graag even opgeven. Informatie & aanmelden: info@momondersteuning.nl.