Nieuw aan de Jan Mankeslaan: ‘de Praktijk Heerenveen’

Foto: Dennis Stoelwinder

HEERENVEEN - Een al langer leegstand pand aan de Jan Mankeslaan 37 in Heerenveen heeft met de komst van ‘de Praktijk Heerenveen’ een nieuwe bestemming gevonden. 

Het pand aan de Jan Mankeslaan heeft een rijke historie met verschillende bewoners en ondernemers gekend, en met de komst van ‘de Praktijk Heerenveen’ biedt het gebouw nu ruimte aan tandarts Griet Hoekstra, mondhygiëniste Lienke Bron, huidtherapeute Nancy van As en fysiotherapeut Birger Mecklenburg en hun praktijken. Het pand is hiervoor compleet opgeknapt en voldoet  weer aan alle hedendaagse eisen.

“Ik wilde al een tijdje een eigen pand”, vertelt tandarts Griet Hoekstra. “Onze accountant wees ons op de locatie aan de Jan Mankeslaan en van het één kwam het ander. Mondhygiëniste Lienke Bron werd gevraagd of zij óók voor zichzelf wilde beginnen en dan in samenwerking met ons in hetzelfde gebouw.” Lienke Bron twijfelde geen moment en besloot zich óók op de Jan Mankeslaan te vestigen. “Later dit jaar kwam ik in gesprek met huidtherapeut Nancy van As en fysiotherapeut Birger Mecklenburg”, gaat Griet Hoekstra verder.”Zij waren meteen erg enthousiast.”

Acht praktijkruimtes

Na een grote verbouwing, zijn er acht (praktijk)ruimtes gerealiseerd, waarvan er inmiddels vier in gebruik zijn. Griet Hoekstra: “Met het huidige resultaat zijn wij erg blij en we hopen dat de mensen zich er een beetje ‘thuis’ voelen. Helaas kunnen wij vanwege de corona-richtlijnen, het pand van binnen nog niet helemaal naar onze wensen inrichten. Het voordeel van verschillende zorgdisciplines onder één dak is dat wij makkelijk met elkaar overleggen en eventueel verwijzen. Iemand met bijvoorbeeld kaakklachten kan naar de fysiotherapeut, kleine gaatjes of tandvleesproblemen kunnen worden behandeld door de mondhygiëniste en voor onder andere huidproblemen kunt u naar de huidtherapeut.”

Praktijk ‘Tandarts G. Hoekstra’

Griet Hoekstra: “Ons team bestaat uit mijzelf, Claudien en Martin. Claudien doet, naast het assisteren aan de stoel, ook een groot deel van de administratie en andere werkzaamheden in de praktijk. Martin is verantwoordelijk voor de backoffice en assisteert een dag in de week aan de stoel. Verder zorgt Martin dat alles in het pand goed verloopt en is hij het eerste aanspreekpunt voor mensen die een praktijkruimte huren en/of zoeken.”

Praktijk ‘Mondzorg Lienke’

Lienke Bron is de mondhygiëniste in ‘de Praktijk Heerenveen’en is volgens Griet een fijne aanwinst. “Zoals iedere mondhygiëniste voer ik gebitsreinigingen uit”, zegt Lienke. “Daarnaast ben ik tijdens mijn studie mondzorgkunde ook opgeleid om kleine tandheelkundige behandelingen en controles te doen, echter mag dit alleen in samenwerking met een tandarts. Nu ik ben gevestigd aan de Jan Mankeslaan, kan ik deze behandelingen ook daadwerkelijk uitvoeren. Het is een concept wat al meer dan vijftien jaar bestaat, maar wat nog iets meer bekendheid moet krijgen onder de patiëntenpopulatie.”

PraktijkHuidtherapie Nancy’

Huidtherapeute Nancy van As is een vrolijke aanvulling voorde Praktijk Heerenveen’. “Mijn werk is heel divers. Ik behandel mensen met acne, overbeharing, oedeem en huidproblemen, maar ik doe ook cosmetische en medische peelings”, aldus Nancy. “Met de laser kan ik haren, maar ook vaatjes, rosacea en pigmentvlekken verwijderen.”
Voor steunkousen en compressiemiddelen kunnen mensen ook bij haar terecht, per 12 november start zij weer met het kousenspreekuur op de afdeling Dermatologie in ziekenhuis Tjongerschans.  “Er is altijd goed contact en nauw overleg met de dermatologen, huisartsen en andere zorg disciplines”, volgens Nancy.

Praktijk ‘Fysiotherapie Mecklenburg’

Birger Mecklenburg heeft een eigen kijk op de fysiotherapie. “Wij willen alles wetenschappelijk onderbouwen, maar het begint allemaal bij de anatomie. Dit is tenslotte de basis.” En dat is precies het grote voordeel bij de 4xT-methode®, volgens Mecklenburg. “Deze methode is een soort GPS-systeem om de echte oorzaak van de klachten te vinden. Wij gaan op zoek naar voorkeursrichtingen in beweging en voorwaarden scheppen om pijnvrij te blijven bewegen. Een nieuwe aanpak, Fysiotherapie 2.0!“

Nieuwsgierig? Voor meer informatie over ‘de Praktijk Heerenveen’ aan de Jan Mankeslaan verwijzen wij u naar de website www.depraktijkheerenveen.nl.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden