Ministerie van Volksgezondheid doet aangifte tegen Spoedtest

HEERENVEEN - Maandag werd bekend dat het ministerie van volksgezondheid aangifte heeft gedaan tegen een aanbieder van coronatests vanwege 'sterke vermoedens' dat dat bedrijf valse vaccinatiebewijzen uitgegeven heeft.

Het gaat om commerciële testaanbieder Spoedtest, het bedrijf bevestigt dat er aangifte is gedaan.

Een negatieve test van het bedrijf levert op dit moment geen QR-code op. De testlocatie van Spoedtest op het Burgemeester Kuperusplein in Heerenveen was dinsdag wel gewoon open. Spoedtest.nl is één van de grootste testaanbieder van Nederland. In Fryslân test het bedrijf in Sneek, Drachten, Heerenveen en Leeuwarden.

Het bedrijf Spoedtest heeft geen toegang meer tot de CoronaCheck-app en kan geen nieuwe afspraken meer maken. Daarmee vallen ruim honderd testlocaties in Nederland weg, er blijven nog zo'n 500 locaties over. Dat meldt stichting Open Nederland.

Genoeg plek

De stichting, die over de toegangstesten in ons land gaat, zegt zich geen zorgen te maken over de testcapaciteit. Volgens de stichting is er nog steeds genoeg plek voor mensen om zich te laten testen. Wel kan het wegvallen van locaties leiden tot langere reistijden.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden