Hoofdpijn. Wat houdt dat precies in?

Je hebt een drukke week voor de boeg wat al een hoop stress kan geven. Dan vorderen de dagen en lijkt er geen einde aan te komen. En dan wanneer alles eigenlijk al tegenzit ontstaat er ook nog eens knallende hoofdpijn.

Oorzaken hoofdpijn

Hoofdpijn. Iedereen heeft het wel eens gehad. Maar waar komt het vandaan? En de allergrootste vraag: hoe komen we ervanaf? Het ontstaan van hoofdpijn kan verschillende redenen hebben. Zo kan het veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een griep of verkoudheid. Dit komt dan vaak door een verstopte neus. Ook te veel alcoholgebruik kan een flinke hoofdpijn veroorzaken. Maar daarnaast kunnen ook stress, een slechte bril of problemen met het gebit een oorzaak zijn van hoofdpijn.

Welke soorten hoofdpijn zijn er?

Wanneer je hoofdpijn hebt is het soms lastig te plaatsen welke hoofdpijn dit dan precies is. Je hebt namelijk verschillende soorten hoofdpijn en iedere soort heeft net weer wat andere symptomen. Zo heb je bijvoorbeeld spanningshoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn, cervicogene hoofdpijn en hoofdpijn door pijnstillers.

Wat te doen tegen hoofdpijn?

Als je de oorzaak weet, kun je ervoor zorgen dat je het verminderd of zelfs voorkomt. Daarbij is het dus van belang dat je weet welke type hoofdpijn je hebt. Hierbij is het handig bij te houden wat voor een soort hoofdpijn je hebt. Over het algemeen kan frisse lucht erg veel doen. Maar ook voldoende rust en ontspanning helpen de hoofdpijn te voorkomen. Wanneer je bijvoorbeeld spanningshoofdpijn krijgt van je gespannen bent, kan een nek- en schoudermassage goed kunnen helpen. Hierdoor word je meer ontspannen. Daarbij is het ook erg belangrijk dat je een goede houding aanneemt tijdens bijvoorbeeld je werk. Hoe dan ook is het belangrijk goed voor jezelf te zorgen. Denk hierbij aan je gezondheid en neem de tijd voor jezelf.