Zaterdag 11 september Cultuurplein(festival) in de gehele gemeente Heerenveen

Foto: Janita Baron

HEERENVEEN - De cultuursector kan een flinke boost gebruiken. Daarom kiest de stuurgroep van de culturele partners (Museum Heerenveen, Bibliotheken Mar en Fean, Ateliers Majeur en het Posthuis Theater) er voor om de komende vijf jaar lang in te zetten op een nieuw Cultuurplein(festival).

Dit festival wordt elke jaar gehouden tijdens Open Monumentendag en zal op 11 september 2021 tussen 11.00 en 17.00 uur plaats vinden in de gehele gemeente Heerenveen.

Overal? Ja, gemeente Heerenveen zit bomvol cultuur. En dat laten we zien tijdens deze opening van het culturele seizoen! Van Akkrum tot Oudeschoot en van Jubbega tot Mildam. Zoals je wellicht weet is culturen goed voor je. Het boost je zelfvertrouwen, je bouwt levenslange vriendschappen op, ontwikkelt je intelligentie of geeft je letterlijk een (beeldende) stem.

Hoe ziet dat Cultuurplein(festival) er uit? Er zijn vier fietsroutes langs de diverse hoogtepunten in de gemeente vol monumenten, openbare kunstwerken, galerieën én optredens. Deze routes zijn geïnspireerd op regio Heerenveen ’n Gouden Plak. Zo hebben we route ‘Waterrijk’, ‘Vorstelijk’, ‘Bruin Goud’ en ‘Centrum’. Natuurlijk hoef je niet persé te fietsen, het kan ook met de auto of je maakt eens een stevige wandeling.

Dit is slechts het topje van de bekende ijsberg. Er is nog veel meer te zien en beleven op het gebied van cultuur in Heerenveen. Daarom slaan Ying Media, Regio Heerenveen ’n Gouden Plak en de culturele partners de handen inéén. Op donderdag 9 september verschijnt er huis-aan-huis een magazine boordevol cultuur én de totale programmering van het Cultuurplein(festival)!

Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden