Wethouder Hedwich Rinkes opent het vernieuwde Cultuurplein(festival)

HEERENVEEN - Tussen de buien door opende wethouder Hedwich Rinkes zaterdagochtend het vernieuwde Cultuurplein(festival). 

Na de openingshandeling fietste de wethouder samen met Geert Dijkstra – directeur van het Posthuistheater, nog een stukje van één van de vier cultuurroutes. 

De stuurgroep van de culturele partners (Museum Heerenveen, Bibliotheken Mar en Fean, Ateliers Majeur en het Posthuis Theater) hebben ervoor gekozen om de komende vijf jaar lang in te zetten op een nieuw Cultuurplein(festival).

Dit festival wordt elke jaar gehouden tijdens Open Monumentendag en vindt plaats in de gehele gemeente Heerenveen.

Overal? Ja, gemeente Heerenveen zit bomvol cultuur. En dat laten we zien tijdens deze opening van het culturele seizoen! Van Akkrum tot Oudeschoot en van Jubbega tot Mildam. Zoals je wellicht weet is culturen goed voor je. Het boost je zelfvertrouwen, je bouwt levenslange vriendschappen op, ontwikkelt je intelligentie of geeft je letterlijk een (beeldende) stem.

Er waren zaterdag vier fietsroutes langs de diverse hoogtepunten in de gemeente vol monumenten, openbare kunstwerken, galerieën én optredens. Deze routes zijn geïnspireerd op regio Heerenveen ’n Gouden Plak. Zo hebben we route ‘Waterrijk’, ‘Vorstelijk’, ‘Bruin Goud’ en ‘Centrum’. Natuurlijk hoef je niet persé te fietsen, het kan ook met de auto of je maakt eens een stevige wandeling.

De organisatie kijkt met tevredenheid terug op de eerste editie van het vernieuwde Cultuurplein(festival).
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden