Vierde editie de Turf Live in Jubbega op zaterdag 25 maart

Foto: Berend Drent

JUBBEGA - Op zaterdag 25 maart 2023 is de vierde editie van dit seizoen van de Turf Live in Jubbega. 

Wanneer het afgelopen jaren niet gelukt is hier naartoe te gaan, is nu het moment om deze avond met dikke stift in de agenda te zetten. De Sint Nykster band Jitiizer komt namelijk optreden. Stamtafelgesprekken In pre-corona tijd vond aan de stamtafel bij Café De Turf in Jubbega een enthousiast gesprek plaats. Stamgasten zitten gezellig te brainstormen om Jubbega en live muziek beter op de kaart te krijgen. Er wordt al snel besloten dat een live muziek avond in Café De Turf een welkome aanvulling is op de agenda. Krachten bundelen van dorpsgenoten, dat is het sleutelwoord tot organisatie. Een zanginstallatie is al snel geregeld, deze heeft een van de stamgasten in de verhuur. Maar dan komt het belangrijkste onderwerp op tafel, namelijk de euro’s. Zonder geld geen live muziek. Het ontstaan van Turf Live Gedachten worden uitgewisseld, ideeën besproken en dan komt het toverwoord naar voren. Jubbega gaat een live muziek avond organiseren met behulp van crowdfunding. Het idee van Turf Live wordt gedeeld met kroegbaas Harry Veenstra en zo wordt ‘Turf Live’ geboren. In 2017, het debuut jaar van Turf Live, werd afgetrapt met de bekende troubadour Jaap Louwes. De jaren erna gevolgd door een scala aan optredens uit Friesland en verre omgeving. Bekende artiesten zoals de soloartiest Henri Groenewold, de rockband Bottleneck Rockers, de singer songwriter Murk Aukema en het muzikale trio Vocal Roses hebben gespeeld tijdens de muzikale muziekavond Turf Live.

Van café naar concertzaal De muziekwereld werd in 2020 door corona tot stilstand gebracht en het muziekevenement Turf Live kon helaas in de afgelopen jaren niet plaatsvinden. De organisatie heeft dan geen live muziekavond kunnen organiseren, ze hebben niet stil gezeten. In het café de Turf is de aangrenzende zaal naast de kroeg omgetoverd tot een heuse concertzaal. Dit biedt bands ruimte om ook op te treden tijdens Turf Live. Classic meet rocks want Turf Live 2023 staat op de agenda! We hebben de Friese rock-punkband Jitiizer op het progamma staan. Kom zaterdag 25 maart 2023 naar Jubbega want het belooft een spektakel te worden. De ‘Fryske Tonger Core band skopt kont’. Zoals altijd, is de entree gratis. Vanaf 21.00 uur zijn de deuren geopend van Café De Turf en om ongeveer 22.30 uur staat Sint Nykster band Jitiizer op het podium om een fantastisch mooie show neer te zetten.

 

Café De Turf Café De Turf is hét verbindende middelpunt van Jubbega. Naast een avondje gezelligheid en het drinken van een drankje heeft het enige café van Jubbega, Café De Turf, veel activiteiten en evenementen op de kalender. Darttoernooien en -wedstrijden, muziekavonden en voetbalavonden bieden kroegbaas Harry Veenstra en zijn vrouw Bonnie aan. Café De Turf is gevestigd aan de doorgaande weg in Jubbega, Schoolweg 2 en is vanaf dinsdagavond tot en met vrijdagavond vanaf 19.00 uur geopend en weekends vanaf 15:00 uur. Het programma van Café De Turf is te volgen via de Facebookpagina.