Vierde editie Art Noord van 6 t/m 9 oktober

HEERENVEEN - Van 6 t/m 9 oktober organiseert Museum Belvédère in samenwerking met 17 deelnemende galerieën de vierde editie van Art Noord, de enige museale kunstbeurs in Nederland.

Art Noord is hét podium waar moderne en eigentijdse kunst uit het noorden en andere delen van Nederland in museale context worden getoond en ter verkoop aangeboden.

Alle 17 deelnemers tonen een representatieve selectie uit hun bestand en zullen werk van tenminste één jonge kunstenaar opnemen in hun presentatie. Tijdens de beurs is er tevens een uitgebreid randprogramma met lezingen, rondleidingen, introducties kunst kijken en waarderen. Een bijzondere bijdrage wordt verzorgd door kunstenaars Gosse Koopmans en Christiaan Kuitwaard die elkaar op zaal portretteren. Behalve de 17 deelnemende galerieën en kunsthandels zal ook Afslag BLV – de dependance van Museum Belvédère in Heerenveen-centrum waar het werk van jonge makers wordt getoond – tijdens Art Noord een presentatie verzorgen.

Nieuwkomer

Op Art Noord presenteert ALTA BOSCA zich voor het eerst aan het publiek. Komend najaar opent deze galerie haar deuren in Gorredijk. Galeriehouder Feico Hoekstra -tevens tentoonstellingsmaker en schrijver over kunst- neemt twee van de drie tentoonstellingsruimtes over van Galerie Hoogenbosch, die zich voortaan focust op etnografica.

De deelnemers aan Art Noord zijn:
ALTA BOSCA – Gorredijk
Contempo - Rotterdam
Galerie De Roos van Tudor - Leeuwarden
Galerie De Vis - Harlingen
Galerie Frank Welkenhuysen - Zeist / Eindhoven
Galerie Getekend - Heerenveen
Galerie Hoogenbosch - Gorredijk
Galerie Lyts - Woudsend
Galerie with tsjalling - Groningen
Philip Elchers - Groningen
Prentwerk - Groningen
Kunsthandel De Vries - Leeuwarden
Kunsthandel Peter ter Braak - Groningen
Kunsthandel/Galerie Richard ter Borg - Groningen
Kunstlokaal №8 - Jubbega
Kunstruimte Wagemans - Alkmaar
Rueb – Modern and Contemporary Art - Amsterdam