Verhalenproject Uitgesteld geluk in Le Roy tuin in Heerenveen-Midden

Foto: Mirjan van der Meer

HEERENVEEN - Op zondagmiddag 8 mei om 15:30 is een verhaal van het verhalenproject Uitgesteld geluk van Leeuwarden UNESCO City of Literature te beluisteren in de Le Roy tuin, de ecokathedraal van Heerenveen-Midden. 

Suzanne van Zwam leest daar het verhaal OO van Gerda Blees voor. Het programma duurt ongeveer anderhalf uur. De toegang is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Neem zelf een tuinstoeltje mee want er zijn maar een paar zitplaatsen beschikbaar. Vooraf en na het voorlezen kunt u natuurlijk een mooie wandeling maken door de kilometer lange bijzondere groenstrook. Vrijwilligers zijn aanwezig om u meer te vertellen over deze ecokathedraal.  Meer info vind je op www.leroytuin.nl 

Alle honderd dagen van cultureel programma Arcadia zorgt Leeuwarden UNESCO City of Literature met Uitgesteld geluk voor een nieuw, live voorgelezen verhaal op steeds een andere, paradijselijke plek in Fryslân. De rode draad: de zoektocht naar schoonheid tijdens en na de pandemie.

Wat geeft ons moed, welke zaadjes planten we voor de toekomst? Honderd auteurs uit binnen- en buitenland schreven er een nieuw, kort verhaal over. Vijftien professionele vertellers lezen deze verhalen voor. In de tuin bij de Friezen thuis, op volkstuincomplexen, in tuinen van staten en stinzen, in pluk- en theetuinen en dus ook in de Le Roy tuin. In het Nederlands, in het Frysk of in het Engels.

Inspiratiebron is het veertiende-eeuwse meesterwerk van de Italiaanse dichter en geleerde Boccaccio: de Decamerone. Een verzameling van honderd verhalen, in tien dagen verteld door tien jonge mensen, op de vlucht voor de pest.

Net als toen vertellen we elkaar ook nu verhalen om de tijd door te komen, om elkaar te vermaken, om te reflecteren op de ellende. Maar ook – en vooral – om weer een beetje schoonheid en geluk te vinden.