Uitgesteld Geluk in theater Le Roy tuin

HEERENVEEN - Zondagmiddag, in het première-weekend van Arcadia, kreeg de Le Roy tuin in Heerenveen bezoek van Uitgesteld Geluk, het voorleesproject van Leeuwarden City of Literature. 

100 dagen, 100 verhalen in 100 Friese tuinen. Suzanne van Zwam las het verhaal "00" van Gerda Blees voor een dertigtal bezoekers, waaronder Henriëtte Le Roy, dochter van Louis Le Roy, naamgever van de tuin.

De komende 98 dagen zullen er op verschillende locaties in Friesland nog meer verhalen worden verteld. Het project is gebaseerd op de Decamerone, een verhalenbundel uit de veertiende eeuw over tien mensen die op de vlucht zijn voor de Pest en elkaar verhalen vertellen. De vergelijking met de afgelopen periode van Corona-maatregelen is duidelijk aanwezig. Hoe komen mensen deze periode door?

Over drie jaar is het idee om in meerdere europese "Cities of Literature" een zelfde voorleesproject te organiseren. Het verhaal dat voorgelezen is in de Le Roy tuin is na te lezen op https://leeuwardencityofliterature.nl/uitgesteld-geluk/gerda-blees/