Tweede editie van het ‘Back to Basics Festival’ op zaterdag 2 juli

Frans, Wim, Jacques en Minco. van de organisatie

OUDESCHOOT - Zaterdag 2 juli 2022 staat Oudeschoot in het teken van de tweede editie van het ‘Back to Basics Festival’.

 

De eerste editie was in 2019, daarna twee jaren even niets vanwege de corona maatregelingen, en nu pakt de organisatie de draad weer op.

Openlucht muziekfestival voor beginnende bands

We hebben zaterdag 6 juli 2019 voor het eerst het kleinschalig openlucht muziekstraatfestival 'Back to Basics Festival' georganiseerd in Oudeschoot. Het B2B festival is een festival waar we beginnende bandjes laten optreden, zodat ze live ervaring op kunnen doen. Dat doen ze weliswaar voor 'een knaak en een bos wortels', wij zorgen voor een mooi overdekt podium met een uitstekende muziekinstallatie (PA) en een top geluidsman (Musykfabryk). Backstage staat genoeg te drinken voor de bandleden, daar wordt goed voor hen gezorgd. Een fotograaf maakt foto's van de bands die ze voor hun PR, Facebookpagina of website goed kunnen gebruiken. De bands spelen zo'n 45-60 minuten en tijdens het af- en opbouwen (ca. 30 minuten) wordt er 'Op De Bank' opgetreden. Dat is een kleiner podium. Dus er is altijd live muziek" laten Frans, Minco, Wim en Jacques van de organisatie weten.

’Muziek, Bier & Plezier'

Doel van het festival is dat het weer echt om de muziek gaat, dat we met z'n allen plezier hebben en daar hoort een drankje bij. Terug naar de basis, daarom de slogan ’Muziek, Bier & Plezier'.

15:00 tot 22:00 uur

Het festival gaat van start om 15:00 uur en duurt tot ca. 22:00 uur. Dan gaat de volumeknop naar beneden en kan het laatste drankje nog gedronken worden.

Lekker betaalbaar

Uiteraard hebben we buiten een tap staan met Hertog Jan op het fust. We tappen in plastic glazen ivm de veiligheid. Wil je iets eten dan hebben we de ‘Vis&VetteBekCorner'. Sierd de Jong komt palingroken; lekker, vette vingers, smullen, heerlijk. En Café 't Skoat bakt op het festivalterrein frietjes en hamburgers ed. De prijzen zijn geen 'festivalprijzen’, we houden het leuk. Dus 2 euro voor een Hertog Jan biertje, fris en een wijntje. We werken met munten Dat is handig en werkt sneller. De munten die je overhoudt kun je weer inwisselen, je krijgt je geld dan uiteraard terug. Je kunt ook pinnen, wel zo veilig. Omdat het een ‘openlucht muziekstraatfestival’ is vragen we géén entree. Ook geen 50 eurocent voor het toilet" aldus de organisatie. 

Dank aan de vrijwilligers en sponsoren

Met ca. 20 vrijwilligers, voornamelijk uit het dorp Oudeschoot, kan men  het Back to Basics Festival goed organiseren.

Een aantal lokale bedrijven helpen ons door het festival financieel te ondersteunen. Dit zijn:
Autobedrijf Van der Meulen, Van der Zee Aanhangers & Trailers, Reparatiebedrijf Swieringa, Cor’s Car Centre, Wim Lemstra Diepvriesproducten, Hofma Events, Kapsalon Mteam,  Bouwploeg 14, PersonElise en Bol Technische Services.

Locatie: Schoterlandseweg 14, Oudeschoot

Aanvang: 15:00 uur

Einde: 22:00 uur