Tribute Small Faces 29 okt. op Reünieconcert Heerenveen door the Outtakes

HEERENVEEN - Als eerste tribute-act heeft de organisatie van het Reünieconcert Heerenveen besloten om op vrijdag 29 oktober binnen het thema te kiezen voor muziek van de Small Faces. 

Het zal een van de bands zijn met repertoire uit de beginjaren `60. Na de Beatles en the Rolling Stones waren er nog veel andere bands die aan de weg timmerden. In Amerika waren in vanaf `64 – `70 alle Britse bands zeer gewild en niet voor niets noemden ze de veelheid aan die muziek `the British Invasion`. Aan hun wordt dit Reünieconcert gewijd. In 1965 scoorden the Small Faces hun eerste hits, waarna er meerdere volgden. De leden van die band waren Steve Marriot, een begenadigd zanger die een soulvolle stem had, en ooit gewild was om Mick Jagger op te volgen in de Stones. Het kwam er niet van. Daarnaast waren het Ronnie Lane, Kenney Jones en Jimmy Winston die de groep complementeerden. Iedereen herinnert zich nummers als Sha-La-La-La-Lee, All or nothing, Itchycoo Park en Tin Soldier. Lazy Sunday beschreef de toen sluimerende sfeer van Flower Power, waarvan Woodstock een uiting was.

In de latere jaren kwamen er superbands tot stand, waar bij Steve Marriot toetrad tot  Humble Pie met onder meer Pete Frampton (denk aan Cup of Coffee en Natural Born Bugie).

De overige Small Faces veranderden hun naam in the Faces en werden aangevuld met Rod Stewart (later solo) en Ron Wood (nog steeds bij de Stones). Marriot overleed tragisch in 1991 bij een huisbrand. Led Zeppelin scoorde een hit met American Woman, gebaseerd op een eerder uitgebracht nummer van de Small Faces. De fans vormden een  subcultuur ook wel bekend onder de naam Mods, modegevoelige jongeren die vooral winkelden in Carnaby Street in Londen.

De Groningse band the Outtakes zal de herkenbare sound van the Small Faces ten gehore brengen. Als vanouds bij het Abe Lenstra Stadion in een tent. Aanvang 20.00 uur. Volg het nieuws ook in verband met naderende versoepelingen en de verwachting dat na de zomer de evenementen overal opgestart zullen worden. In andere uitgaven zullen de andere bands belicht worden.