Theatercollege, lezing, toneel, muziek en familietheater in het Posthuis Theater

HEERENVEEN – De komende tijd zijn er weer diverse voorstellingen te zien in het Posthuis Theater in Heerenveen. 

Zoals ‘100 jaar voetbal in Heerenveen’ van Eddy van der Ley e.a., ‘The future is not what it used to be’ van Panama Pictures, ‘SYZYGY’ van Jakop Ahlbom Company, ‘Flip Noorman zingt Cohen’ van Flip Noorman en de Noormannen, Prentenboekjesfestival, ‘Het Astronautje’ van Klein Amsterdam Producties en ‘Raad eens heoveel ik van jou hou’ van Bureau vanaf 2.

100 jaar voetbal in Heerenveen

Op dinsdag 5 oktober om 20:15 uur staat de voorstelling ‘100 jaar voetbal in Heerenveen’ in het Posthuis Theater. Wat inmiddels 101 jaar is. Er wordt in ieder geval teruggeblikt op tijden van weleer met onder meer hoogtepunten als de komst van het Abe Lenstra-stadion en de Champions League-deelname.

The future is not what it used to be

Op woensdag 6 oktober om 20:15 uur staat de voorstelling ‘The future is not what it used to be’ in het Posthuis Theater met om 19:15 uur een gratis inleiding. Pana Pictures presenteert met deze voorstelling een fysieke en zintuigelijke voorstelling over het mysterie van de tijd. Een ode aan het ongewisse en onvoltooide, aan het in wording zijnde en nog niet bepaalde.

SYZYGY

Op donderdag 7 oktober om 20:15 uur staat de voorstelling ‘SYZYGY’ in het Posthuis Theater. Met SYZYGY creëert Jakop Ahlbom Company een fascinerende belevenis vol beelden die nog lang op je netvlies blijven hangen. Anders dan bij groot gemonteerd voorstellingen kruipt hij dit keer wat dichter op je huid om een blik te werpen op ons machtigste, maar ook het meest kwetsbare bezit: het lichaam.

Flip Noorman zingt Cohen

Op vrijdag 8 oktober om 20:15 uur staat de voorstelling ‘Flip Noorman zingt Cohen’ in het Posthuis Theater. Na het overlijden van Leonard Cohen (1934-2016) bracht Noorman eenmalig een hommage aan zijn grootste inspiratiebron in Paradiso. Na vele verzoeken om het toch niet bij die ene keer te laten zwichtte Flip om het programma ook in het theater te brengen.

Prentenboekjesfestival

Op zaterdag 9 oktober vanaf 14:00 is de binnenspeeltuin weer te vinden in de Jachtweide van het Posthuis Theater. De binnenspeeltuin kent een gratis entree. Waan je tussen de sterren in de Sterrenfabriek, een theatrale installatie waar kinderen vanaf 2 jaar kunnen spelen met sterren van allerlei materialen.

Het Astronautje en Raad eens hoeveel ik van jou hou

Op zaterdag 9 oktober, tijdens het Prentenboekjesfestival, staan de voorstellingen ‘Het Astronautje 4+’ (14:30 uur) en ‘Raad eens hoeveel ik van jou hou 2+’ (15:30 uur) in het Posthuis Theater.

In de kindervoorstelling ‘Het Astronautje’ maken kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut en met onze mooie, maar kwetsbare planeet Aarde. Het Astronautje neemt je mee naar een bijzondere plek en verklapt daar een geheim…

Grote Haas en Hazeltje houden vreselijk veel van elkaar. Maar hoeveel precies – dát is niet makkelijk te meten! ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ is is een kleine intieme voorstelling met poppenspel en muziek.

Kaarten voor de voorstellingen zijn 24/7 online te bestellen via de website van het Posthuis Theater.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden