Tentoonstelling Highway To Paradise in Museum Galerie MUGA

HEERENVEEN - Op zondag 31 oktober opent de tentoonstelling Highway To Paradise in Museum Galerie MUGA van Museum Heerenveen.

Het openingswoord zal gedaan worden door curator Age Hartsuiker verbaal en muzikaal begeleid door de kunstenaars Peter Hiemstra en Henk Slomp.

Highway to paradise

In het huidige tijdsgewricht zijn we gewend geraakt aan diverse vormen van overvloed. De welvaartstaat waarin we leven zorgt ervoor dan we onze verworvenheden niet meer kunnen missen, sterker nog; we willen helemaal niet minder maar steeds meer luxe. Economische groei lijkt het magische motto van onze tijd. We weten dat deze expansie niet onbeperkt door kan gaan. Er zal een rem gezet moeten worden op de snelheid waarmee onze maatschappij zich ontwikkelt. De vraag is wie dat gaat doen.

Zo lang er geen collectief bewustzijn ontstaat voor matiging bevinden we ons op de snelweg naar het paradijs. In dit geval is het paradijs het synoniem voor de afgrond.

Highway to paradise is de titel van de tentoonstelling van Henk Slomp en Peter Hiemstra, de Mannen van de Karavaan. In hun individuele metalen en keramische beelden en hun samenwerkingswagens verhalen zij over de onmacht van de mens om het leven naar zijn hand te zetten.

TENTOONSTELLING HIGHWAY TO PARADISE

PETER HIEMSTRA EN HENK SLOMP

Van 31 oktober 2021 t/m 9 jan 2022

Museum Galerie MUGA Heerenveen
https://www.heerenveenmuseum.nl/muga

https://www.facebook.com/museumgalerieheerenveen
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden