Tekeningen van Hans Schuttenbeld te zien in Galerie Getekend

HEERENVEEN - Van 12 maart (opening) tot en met 30 april 2023 toont Galerie Getekend in Heerenveen tekeningen van Hans Schuttenbeld.

Hans Schuttenbeld (1991) is een multi- en interdisciplinaire maker, die gebruik maakt van zijn vaardigheden als kallgraaf, schilder, tekenaar, ontwerper en denker. Hij studeerde in 2015 af aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam. Hij participeert in diverse kunstenaarscollectieven, exposeert in galeries en musea, doceert op kunstacademies en ontving in 2020 een werkbijdrage Jong Talent van het Mondriaanfonds. Hij woont en werkt in Rotterdam.

Als psychedelisch poëet, zoals hij zich sinds de zomer van 2021 noemt, is verwondering een prominent thema van waaruit hij vertrekt en ook naartoe werkt. MORNING MEDITATIONS is een lopende serie tekeningen, vaak van inkt en koffie op papier, die hij dagelijks aan het begin van de dag maakt. 

Wanneer ik uit mijn slaap ontwaak
vraagt de dag mij wakker te worden
het is in die transitie dat ik teken
aan het begin van de cyclus
een nieuwe dag
betekend

even verbinden met mijn lichaam
de fantasie zijn vrije loop
de lijn als bevestiging
dat ik er wederom ben
het worden wordt
getekend

Hans Schuttenbeld

MORNING MEDITATIONS wordt geopend op 12 maart om 15.00 uur door Judith van Meeuwen, tentoonstellingsmaker van Kunsthal KAdE in Amersfoort, samen met de kunstenaar. Meer werk van Hans Schuttenbeld is te zien in stand 58 van Galerie Getekend op Art on Paper Amsterdam. 

Galerie Getekend is een galerie voor hedendaagse tekenkunst in Heerenveen, die eind mei 2019 de deuren opende. Galerie Getekend presenteert tekenkunst in al haar rijke variatie, vakmanschap en schoonheid. De galerie is gevestigd in een monumentale villa uit 1908 waar een voormalige praktijkruimte is omgebouwd tot intiem kabinet voor de tekenkunst.

Openingstijden: vrijdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

www.galeriegetekend.nl