Stichting Bolswards Historie schenkt informatiepanelen aan Broerekerk

BOLSWARD -  Stichting Bolswards Historie (SBH) heeft drie informatiepanelen geschonken aan de Broerekerk.

Op initiatief van de stichting werd contact gezocht met de eigenaar van de kerk, de Stichting tot behoud van monumenten in de gemeente Súdwest-Fryslân. De glazen panelen, met daarop informatie over de geschiedenis van de kerk, zijn in april al aangebracht. Ze zijn geplaatst tegen de binnenzijde van de zuidgevel. De informatie is zowel in het Nederlands als in het Engels te lezen. Het omvat de geschiedenis van deze kloosterkerk, met tekst en afbeeldingen van oude foto’s en kaarten vanaf de bouw van de kerk rond 1280 tot aan de restauratie van deze kerkruïne met een bijzondere glazen overkapping in 2006.

Nodige en aanvullende informatie, zowel voor de Bolswarders als voor de toeristen, zo meent SBH. De kosten van dit project, ruim zevenduizend euro, zijn door de stichting betaald uit verkregen legaten, waaronder de vijfhonderd euro die is ontvangen van de opgeheven stichting ‘Reünie Oud Bolswarders’.

In verband met de corona-crisis kon de geplande onthulling in april niet plaatsvinden, maar nu de kerk sinds begint juni weer open is, kan iedereen op gepaste afstand volgens de richtlijnen van het RIVM de panelen bekijken.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden