Solo expositie Sandra Kruisbrink in Galerie Getekend

HEERENVEEN - In de vijfde solopresentatie van Galerie Getekend toont Sandra Kruisbrink nieuw werk. Ze verbleef in de winter van 2019 in een artist residency in Ålvik, 

een afgelegen dorp in Noorwegen. De natuur (fjord, bergen, bossen) en de stilte hadden een grote aantrekkingskracht en waren een bron van inspiratie. Sandra kon er rondzwerven om te fotograferen en te tekenen. De tentoonstelling omvat een aantal van deze tekeningen en een serie die later in haar eigen atelier ontstond.  

Zelf zegt ze over haar werk: "Al tekenend filter ik de gefotografeerde beelden, bewerk de foto en ontleed het beeld zodanig dat het soms bijna verdwenen is. Zo zoek ik de grens op van wat ik weg kan laten. Ik werk bijna meditatief in het tekenen van een eindeloze hoeveelheid lijntjes, stipjes en minimale sporen naar mijn herinnering terug. De stilte en ongenaakbaarheid worden zo onderwerp".

SANDRA KRUISBRINK nam deel aan diverse tentoonstellingen van hedendaagse tekenkunst. Haar werk was eerder te zien in de openingstentoonstelling GETEKEND. Ze woont en werkt in Amsterdam. 

ÅLVIK recente tekeningen uit Noorwegen is te zien van 20 september tot en met 15 november 2020.

Galerie Getekend is een jonge galerie voor hedendaagse tekenkunst in Heerenveen, die eind mei 2019 de deuren opende. Galerie Getekend presenteert tekenkunst in al haar rijke variatie, vakmanschap en schoonheid. De galerie is gevestigd in een monumentale villa uit 1908 waar een voormalige praktijkruimte is omgebouwd tot intiem kabinet voor de tekenkunst.

Openingstijden: vrijdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

www.galeriegetekend.nl
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden