solo expositie Marlies Appel in Galerie Getekend.

HEERENVEEN - In deze solopresentatie van Galerie Getekend toont Marlies Appel nieuw werk. 

Marlies Appel (Dongen, 1945) verwierf bekendheid met potloodtekeningen van vrouwenfiguren in sierlijke, gestileerde poses, soms verweven met geometrische vormen. 

Over haar nieuwe werk zegt ze: " bij het maken van een nieuwe serie tekeningen als antwoord op een schilderij van Madonna van Jan van Eyck, realiseerde ik mij hoeveel gelijkenis er is tussen de plooien van de gewaden in het schilderij en de welvingen van het bergmassief Jungfrau in Zwitserland".

Zo sluimeren de contouren van deze berg nu in donkere lijnen en accenten tegen een ritmische structuur van vlakken en patronen in pastelkleuren op transparant film. 

Het nieuwe werk was al eerder te zien in Berlijn en nu voor het eerst hier in Nederland.

Marlies Appel studeerde eind jaren zeventig af aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Ze exposeerde in galeries en musea in binnen- en buitenland en was lange tijd als docent verbonden aan de AKI in Enschede en de Rietveld Academie in Amsterdam. Ze woont en werkt in Overveen.

Bij de expositie verschijnt een publicatie, die in de galerie te koop is voor € 35,-.

Galerie Getekend is momenteel alleen op afspraak geopend. Een tijdslot (30 minuten) is te reserveren via info@galeriegetekend.nl