Regenboogweek Heerenveen, een week vol kleur

HEERENVEEN - Van 11 tot en met 17 oktober 2021 organiseert stichting Regenboogbelang Heerenveen (RBH) weer de Regenboogweek in Heerenveen. Een week vol kleur!

Jaarlijks is op 11 oktober de internationale Coming Out Dag. Op die dag wordt er over de hele wereld de regenboogvlag gehesen om te vieren dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. Helaas is dit nog steeds niet vanzelfsprekend. RBH roept in samenwerking met Sipke Jan Bousema en Moeders en Vaders van Fryslân op om in heel Friesland tijdens de week de regenboogvlag te hijsen. “Zo’n vlag laat zien: hier worden we allemaal geaccepteerd, kunnen we onszelf zijn en ons veilig voelen. Dus we willen iedereen graag oproepen om mee te doen aan de actie Regenboogvlaggen voor Fryslân. Laat zien dat iedereen hier welkom is!”, aldus het bestuur van RBH. 

In de regenbooggemeente Heerenveen is het hijsen van de vlag inmiddels een kleurrijke traditie. Naast dit symbolische moment zijn er dit jaar in de week van 11 – 17 oktober 2021 uiteenlopende activiteiten gericht op de LHBTI-gemeenschap in de regio. Dit alles met als doel het stimuleren van een inclusieve samenleving waar iedereen geaccepteerd en gerespecteerd wordt. Uiteraard is iedereen van harte welkom!

Op het programma staan onder andere een filmavond, themabijeenkomst, kerkdienst, voorleesmiddag, ouderenviering en een ontmoetingsavond. Daarnaast wordt er dit jaar weer de Regenboogprijs uitgereikt aan een initiatief of persoon die heeft bijgedragen aan de acceptatie en bespreekbaar maken van LHBTI+ onderwerpen in regio Heerenveen. 


Alle activiteiten tijdens de Regenboogweek Heerenveen 2021 zijn afgestemd op de Covid-19 maatregelen. Kijk voor meer informatie en het programma op www.rbh.frl.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden