RBH filmavond in de Bios Heerenveen

HEERENVEEN – De Bios Heerenveen en Stichting Regenboogbelang Heerenveen organiseren iedere maand een filmavond met de titel Rainbow Specials.

Op deze avonden kun je kijken naar één van de mooie films uit het brede aanbod van de LHBTI-Cinema. In december is de Spaanse-Ierse film VIVA te zien.

VIVA is film van regisseur Paddy Breathnach. De film vertelt een verhaal over Jesus, een jongen die geconfronteerd wordt met de keuze tussen zijn liefde en zijn bevooroordeelde vader.

Jesus scharrelt in een vervallen Havana een inkomen bij elkaar door bij oudere dames thuis het haar te kappen. Daarnaast verzorgt hij de pruiken van een groep drag-queens die avond aan avond optredens verzorgen in een club. Daar ontdekt hij dat hij zich volledig bevrijd voelt van de problemen van het dagelijks leven wanneer hij zelf op het podium staat. Getransformeerd als Viva, zijn alter ego, ontsnapt hij uit de realiteit met klassieke nummers over onbereikbare liefde en rauwe pijn. Dat is wat hij voor altijd wil. Het geluk van Jesus blijkt echter van korte duur nadat zijn vader na vijftien jaar uit de gevangenis komt.

De Rainbow Specials is woensdag 8 december om 19.30 uur te zien in De Bios Heerenveen. Na afloop is er de mogelijkheid om gezellig na te praten over de film. De actuele coronamaatregelen zijn van toepassing. Kijk voor meer informatie op www.rbh.frl/film.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden