Programma Cultuurplein(markt) op 12 september bekend!

Foto: Janita Baron

HEERENVEEN - De Cultuurplein(markt), traditiegetrouw de aftrap van het culturele seizoen, vind dit jaar plaats op het Geerts Willigenplein. Op dit plein is een evenemententerrein ingericht met marktkramen én een Freerunzone. De toegang tot beide evenementen is gratis.

De ingang van beide terreinen vind je bij het beeld van Fedde Schurer. Op de Cultuurplein(markt) is iedereen welkom om in gesprek te gaan met cultuuraanbieders. Daarnaast kun je doorlopend 1 op 1 een workshop muziek/geluid opnemen bij Robin Zandberg. Je probeert muziekinstrumenten uit bij muziekcentrum De Speeldoos, probeert een prijs te scoren bij het Posthuis Theater of haalt een FabLab tas af bij Bibliotheken Mar en Fean. Ook kun je langskomen bij karikaturist Benzano voor een gratis karikatuur die hij in slechts 10 minuten van je kan maken.

Wat kun je verder verwachten van deze markt? Er zijn 16 verschillende cultuuraanbieders aanwezig die je laten kennis maken met de verschillende cultuuruitingen. Met name de muziekhoek is goed gevuld met Jelle Visser Muziek, Future Talent, Toonkunstkoor, COV, HMC, De Speeldoos en Zangschool Vocalliezz. Daarnaast vind je De Kleurendriehoek, Stichting Oude Liefde, Eijer Producties, Werkgroep Oud-Heerenveen, Jeugdcultuurfonds en Stichting Tijd op de markt. Ook zijn de drijvende krachten achter de organisatie van de Cultuurplein(markt) aanwezig: Bibliotheken Mar en Fean, Posthuis Theater, Museum Heerenveen en Ateliers Majeur. Tijdens deze middag kun je kennis maken met hun eigen productie die ze in gezamenlijkheid met het lokale culturele veld in januari 2021 op de planken van het theater hopen te zetten.

Naast het terrein van de Cultuurplein(markt) wordt in alle vroegte een Freerunzone opgebouwd. Hier kunnen alle kinderen en jongeren zich de hele middag uitleven op de obstakels die zijn opgebouwd door Eijer Producties, de grootste aanbieder van Freerunnen in Friesland. Ouders kunnen vanaf de zijlijn toekijken en aanmoedigen.

Vanwege corona zijn er vele maatregelen getroffen in goed overleg met de gemeente Heerenveen. Wij verwachten dan ook van alle bezoekers dat ze zich hier aan houden én luisteren naar de aanwijzingen van de organisatie. Alleen op die manier kan iedereen genieten van het eerste openbare evenement in Heerenveen.

Natuurlijk zal het vanwege alle maatregelen er anders uitzien dan bezoekers gewend zijn. Toch hoopt de organisatie op deze manier cultuur hoor- en zichtbaar te maken voor alle inwoners.

Meer informatie over het programma? Volg dan Cultuurplein Heerenveen op Facebook.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden