Posthuis Theaterseizoen start met cabaret voor paardenliefhebsters door MK de Manvan

HEERENVEEN – Als er niets tussenkomt, mag het Posthuis Theater in Heerenveen na meer dan een half jaar pauze komend weekend de zaaldeuren openen voor de eerste voorstellingen van het nieuwe theaterseizoen. 

De openingsvoorstelling op vrijdag 9 oktober wordt in alle opzichten ongewoon. En niet alleen omdat er door de coronamaatregelen slechts maximaal zeventig man publiek wordt toegelaten - dat dan wel twee keer, want er is een voorstelling om 19:00 uur en eentje om 21:00 uur – maar ook de cabaretier op het podium ongebruikelijk. MK deManvan komt met ‘paardencabaret’, speciaal gericht op paardenmeisjes en –vrouwen, en vooral ook de partners ervan. MK deManvan wordt namelijk ‘Gék van paarden’, zoals hij de cabaretvoorstelling noemt.

Al jaren houdt MK de Manvan paardenliefhebsters een spiegel voor in zijn columns over hoe het is om de man van een paardenvrouw te zijn. Het is herkenbaarheid troef in deze hilarische columns, die voor het eerst verschenen in ‘De Hoefslag’, later in ‘Bit Magazine’ en daarna in ‘Paardvisie van MK de Manvan’. De columns gaan steevast over het vasthouden van onwillige paarden, pijnlijke capriolen tijdens het uitmesten, onbegrijpelijke dressuurwedstrijden en zijn eigen paardrijdlessen, die veelal oncomfortabel verlopen. Kortom, ‘Gék van paarden’ wordt MK de Manvan. Zijn charmante echtgenote bleek paardenliefhebster. Hij was in een hippisch huwelijk terecht gekomen. Met droogkomische humor en fraaie liedjes probeert MK de Manvan zich staande te houden in de paardenwereld.

De voorstelling duurt ongeveer negentig minuten en kaarten zijn 24/7 per dag te bestellen via de website van het Posthuis Theater. Het personeel van het theater wijst het publiek op de avond zelf veilig naar hun zitplaatsen.

Zaterdag 10 oktober zijn peuters en kleuters welkom bij voorstellingen met Dikkie Dik en de taart en Kikker zingt en leest voor. Er is voor kaarthouders van de voorstellingen ook een binnenspeeltuin, het Prentenboekjesfestival. Meer informatie is te vinden op de website www.posthuistheater.nl.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden