Posthuis Theater: nog even geduld a.u.b

HEERENVEEN – De theaters in Nederland mogen weer meer publiek in huis hebben sinds 1 juli, zo ook het Posthuis Theater in Heerenveen. Gaan de theaters nu weer volop draaien? Nou nee.

De theaters en schouwburgen hebben sinds half maart de handen vol aan het herprogrammeren van het nieuwe theaterseizoen. Alle uitgevallen voorstellingen moeten voor zover mogelijk een plek krijgen in het seizoen 2020/2021 of in het seizoen daarna.

Dat sommige voorstellingen uiteindelijk tóch niet in het Posthuis Theater kunnen staan, heeft te maken met de anderhalve meter afstand die het publiek tot elkaar moet houden. In het Posthuis Theater betekent dat, dat er maximaal zeventig personen bij een voorstelling kunnen worden toegelaten, in setjes van twee. Of vier, wanneer het familievoorstellingen betreft. Er moet met andere woorden kleinschaliger hergeprogrammeerd worden. In sommige gevallen zullen er twee voorstellingen achterelkaar op één avond worden gegeven.

Na de zomervakantie zal het Posthuis Theater in een aangepaste vorm – anders dan de normale brochure – het nieuwe programma aan het publiek kenbaar maken. Dat gebeurt onder andere via GrootHeerenveen krant. Het is dus nog even pauze in het theater. Van het publiek wordt ‘nog even geduld a.u.b.’ gevraagd.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden