Popjournalist Harry de Jong gaat het theater in

HEERENVEEN - Popjournalist Harry de Jong uit Heerenveen gaat het theater in. Tijdens het programma vertelt hij verhalen die ook aan de orde komen in zijn boek De Duivel Ligt Altijd Op De Loer, dat begin dit jaar uitkwam.

In dat boek beschrijft De Jong zijn belevenissen als popjournalist waarin hij grote namen interviewde als Johnny Cash, the Rolling Stones, Neil Young, Leonard Cohen, ZZ Top, Metallica en Cliff Richard. In totaal sprak hij in zijn 45-jarige carrière tussen de 1500 en 2000 artiesten.

Omrop Fryslân-journalist Willem de Vries (bekend van het muziekprogramma Noardewyn Live) gaat mee langs de theaters en popzalen als interviewer. Singer-songwriter Ivo Poelsma verzorgt de muziek. Poelsma is frontman van de oudste rockabillyband van Noord-Nederland Lucky Daltons en kroop een paar jaar terug in de rol van Johnny Cash in het theaterstuk Walk the Line.

Op 3 oktober is de try-out in Iduna in Drachten. 12 december staat het trio in Neushoorn in Leeuwarden. De tour van De Jong blijft niet beperkt tot Fryslân. Met De Vries en Poelsma doet hij ook Vredenburg Utrecht, Q Factory Amsterdam, Parkstad theater Heerlen, Mezz Breda, De Boerderij Zoetermeer, De Spot Middelburg en poppodium Duycker Hoofddorp aan.

De Jong mediteerde met Donovan, rookte in Texas een jointje met Willie Nelson, betrapte in Los Angeles John Lee Hooker met drie vriendinnen, hing dronken in de heg na een middagje doorzakken bij Ron Wood thuis en kreeg van Hamburg tot Parijs privé optredens van  Joe Cocker, Joni Mitchell, Linda Gail Lewis en The Dubliners. De Jong was ook de laatste Europese journalist die uitgebreid met Johnny Cash sprak, vlak voor diens dood.

De eerder genoemde Willem de Vries is naast de Jong helemaal op zijn plaats op het podium: eerlijk en onvoorspelbaar. Beide heren kennen elkaar al sinds 1982. De eerste ontmoeting was in het vliegtuig tijdens een persreis naar Londen voor een interviewsessie met Black Sabbath. De Vries werkte indertijd voor de Vara/3FM. Tegenwoordig is hij een energiek gezicht voor Omrop Fryslan als radiomaker.

Op de foto van links naar rechts: Ivo Poelsma, Harry de Jong en Willem de Vries.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden