Outsiders, Hûnekop en Xander de Buisonjé op 45e editie Flaeijelfeest

OUDEHORNE - Op donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 september staan de dorpen Oude- en Nieuwehorne weer te trillen op hun grondvesten. 

 

Met een feesttent die zijn weerga niet kent en een muziekprogramma dat staat als een huis beloven het 3 prachtige feestavonden te worden. Met o.a. Frank van Etten, René Schuurmans, Xander de Buisonjé, De Doelleazen, Hûnekop, This Is Beethoven en hardstyle dj Outsiders, is er voor ieder een muziekstijl. De kaartverkoop is online gestart via flaeijel.frl en start op 2 september via de lokale verkooppunten in de dorpen. 


Donderdag: De Heeren van Aemstelband, René Schuurmans en Frank van Etten 

De 45e editie van het Flaeijelfeest wordt op donderdagavond afgetrapt met De Heeren van Aemstel Band. Deze band speelde al heel wat zalen en pleinen plat met hun ongekende energie en prachtige stemmen. René Schuurmans betreedt deze avond ook het podium en hij is niet voor niets één van de meest geboekte artiesten van ons land. Je kent hem wellicht van nummers zoals ‘Bij ons in Brabant’, ‘Laat de zon in je hart’ en ‘Proost nog een keertje met mij’. Deze avond betreedt ook Frank van Etten het podium. Hij raakte bekend door zijn eerste hit en het SBS-programma Bloed, Zweet & Tranen. Op zijn Youtube-kanaal start hij een eigen serie, genaamd Frank Van Etten Zingend Onderweg. Voor ieder dus wat wils deze avond! 

Vrijdag: Daredevils, SMÛK, Xander de Buisonjé en De Doelleazen
 

Deze avond staat in de kleine tent de Friese coverband SMÛK op het podium; zij weten elk feestje tot een hoogtepunt te brengen. In de grote tent starten we met de Mashup partyband Daredevils. Zij knallen als een donderslag bij heldere hemel door de geluidsbarrière waarbij classics en gewaagde actueel hits in elkaar versmelten. Halverwege de avond neemt Xander de Buisonjé het stokje over. Hij werd bekend in de jaren 90 als frontman van Volumia! en ging verder als soloartiest. Naast presentator van De Vrienden van Amstel en het programma ‘Zij gelooft in mij’ kent iedereen hem van zijn meezinghits zoals ‘Het is over’, ‘Afscheid’ en ‘Hou me vast’. De tent wordt verder op de kop gezet door het populairste partytrio van Fryslân; De Doelleazen. Wie kent deze twee dj’s niet met hun party uitvoeringen ‘Mem fan Doutzen’, ‘Strjitlizzer’ en ‘Paad werom’? Kortom: feest gegarandeerd op vrijdagavond! 

Zaterdag: Straight on Stage, This is Beethoven, De Hûnekop en Outsiders 

Straight on Stage, op het podium gekleed in driedelig pak, zorgt ervoor dat de gouden hits van de jaren vijftig tot negentig, weerklinken zoals het bedoeld is! Ze brengen de sfeer er gegarandeerd in en wie dat ook zullen doen (al om 22.00 uur ’s avonds) zijn de mannen van De Hûnekeop! Een avond eerlijke arbeidersrock, doordrenkt met drank en humor… dat is De Hûnekop. In de grote tent wordt het feest voortgezet door de band ‘This is Beethoven’. In volle glorie komen de grootste wereldartiesten zoals Beyoncé, Michael Jackson, Bruno Mars naar je toe. Naast fantastisch zingen, dansen ze ook de sterren van de hemel waardoor je je in combinatie met een op maat gemaakte video, in een serieus concert waant. Een ledwall, flexibel aan te passen aan de situatie, vormt het decor van deze unieke show (met verrassende effecten). Deze coverband van niveau wil je een keer gezien hebben, echt waar…  

Het Flaeijelfeest wordt afgesloten met Outsiders, ook wel bekend als Cem Araci. Deze getalenteerde en populaire, bekende DJ in de dance scene, heeft meer dan 200 boekingen per jaar. De organisatie is trots dat zij deze naam hebben kunnen vastleggen voor het Flaeijelfeest 2023. 

Meer informatie over kaartverkoop en prijzen op www.flaeijel.frl