Ouderwets gezellige dansmiddag voor ouderen, Van merengue tot Engelse wals

HEERENVEEN - Het Danspaleis komt naar het Posthuis Theater in Heerenveen. Dit is een ouderwets gezellig dansfeest voor ouderen en iedereen die van swingen houdt. 

De PlatenDraaier trekt klassiekers uit de koffer van de sterren van weleer, zoals: Johnny Hoes, Louis Prima, Lieve Hugo en Doris Day. Van meezinger tot tranentrekker, van merengue tot Engelse wals en van polonaise tot rock-‘n-roll.

Alle ouderen kwiek, mentaal & fysiek, met dansen en muziek. Dat is de missie van Het Danspaleis. Als 'tankstation van levensvreugde' stimuleren zij op een feestelijke manier positieve gezondheid en veerkracht. Het Danspaleis brengt ouderen in beweging, letterlijk en figuurlijk en samen creëren ze op die manier ook een gevoel van saamhorigheid en verbinding. Sinds de oprichting in 2011 hebben ze al rond de honderdduizend ouderen in beweging gebracht.

In beweging

Muziek speelt een cruciale rol tijdens deze dansmiddag, omdat het mensen weer in contact brengt met hun levensenergie en jeugdigheid. Dans en muziek zijn niet alleen geweldige middelen om mensen bij elkaar te brengen en ouderen in beweging te krijgen, maar het overstijgt ook leeftijd en cultuur, aldus creatief directeur Suna Duijf.

Contact met elkaar houden

Naast de missie heeft Het Danspaleis drie hoofddoelen. Het bevorderen van sociaal contact waarbij ouderen over de drempel heen worden geholpen om in beweging te komen. Het versterken van fysieke en mentale beweging. En het faciliteren van saamhorigheid en ‘echt’ contact. Suna: “We zien vaak dat ouderen na het bijwonen van een Danspaleis contact met elkaar houden. Dat is de kracht van dans en muziek. Het breekt dwars door generaties, culturele achtergronden, rangen en standen, en seksuele en politieke voorkeuren.”

Dit project is met veel enthousiasme naar Heerenveen gehaald door Feanomenaal, een samenwerkingsverband tussen de vier culturele partners: Museum Heerenveen, Bibliotheken Mar en Fean, Posthuis Theater en Ateliers Majeur.

Het Danspaleis zal op 20 september van 14:00 tot 16:00 uur plaatsvinden in het Posthuis Theater (Fok 78 in Heerenveen). Wil je erbij zijn? Stuur dan een mail naar participatie@ateliersmajeur.nl. De toegang is gratis.