Organisatie Sleepbootdagen Akkrum kijkt terug op een prachtig weekend (Foto's)

AKKRUM - De organisatoren van de Sleepbootdagen in Akkrum kijken terug op een prachtig weekend met veel publiek. 

Ruim zestig sleepboten en opdrukkers lagen vanaf vrijdag te pronken in de kolk. Vrijdagavond werd het evenement officieel geopend. De schepen lagen verlicht in de haven. Het publiek genoot van dit prachtige beeld met op de achtergrond een shantykoor met scheepsman liederen. 

Zaterdag werd wederom een prachtige dag. Er was van alles te doen. Er werden trekproeven gehouden met opdrukkers, stationaire motoren stonden te ronken op de kade, er was een nautische markt en men kon genieten van oude tractoren. Daarnaast waren er enkele hobbyisten met radiografisch bestuurbare  modelboten aanwezig. 

Ook voor de inwendige mens was er ruime keuze uit diverse etenswaren en dranken. Shantykoren zorgden voor de muzikale omlijsting van deze zomerse sleepbootdag. 

Rond zes uur waren de meeste activiteiten ten einden en begon het avondprogramma met een Kapiteinsdiner in de aanwezige feesttent. De bemanning van alle aanwezige schepen kregen dit diner aangeboden. Na het eten werden de prijzen van de trekproef met opdrukkers uitgereikt. 

Vanaf een uur of half negen lagen de schepen opnieuw prachtig verlicht in de haven. Veel publiek kwam een kijkje nemen. 

De dag is afgesloten met een gezellig feest in de feesttent. 

Zondag zijn de schepen weer vetrokken. Over twee jaar wordt de derde editie van de Sleepbootdagen Akkrum gehouden. 

Kijk voor meer foto's op de GrootHeerenveen Facebookpagina!