Optreden Hylke Speerstra en Bennie Huisman in Akkrum

AKKRUM - Hylke Speerstra en Bennie Huisman met programma ‘Testament van de ziel’ in Akkrum Op woensdag 19 april komen Hylke Speerstra en Bennie Huisman met hun programma ‘Testament van de ziel’ in Akkrum.

Iedereen is van harte welkom in de Lantearne aan de Dringelstrjitte 13. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur. De toegang is € 3,50 voor leden en € 5,- voor niet leden van de bibliotheek, inclusief koffie of thee. Aanmelden voor deze avond kan op bmf.nl of bij de balie van de bibliotheken Akkrum en Heerenveen. Hylke Speerstra is de bekendste levende Friese schrijver. Samen met Geert Mak wordt hij als de chroniqueur van Friesland beschouwd. Speerstra begon al vroeg in zijn carrière naast zijn journalistieke werk verhalen te schrijven. In 1968 verscheen zijn eerste bundel ‘Heil om seil’, vol schippersverhalen. Zijn bekendste boek is ‘It wrede paradys’ (1999), waarin sfeerbeelden worden opgeroepen die bijna tastbaar zijn. De Nederlandse vertaling beleefde in 2021 een tiende druk.

Speerstra publiceert zowel in het Fries als het Nederlands en heeft een indrukwekkend aantal titels op zijn naam staan. Op deze avond vertelt hij levensverhalen uit Frieslands Lege Midden. Uiteraard komt ook zijn nieuwste boek ‘Testament van de ziel’ aan de orde. Bennie Huisman is afgestudeerd aan het Conservatorium. Met recht mag hij een culturele duizendpoot worden genoemd. De troubadour treedt met zijn accordeon op in theaters, kleine zalen, maar ook in een intieme setting bij mensen thuis. Al meer dan veertig jaar is hij muzikant, singer-songwriter en schrijver van verhalen en gedichten. Hij heeft verschillende cd's en boeken uitgebracht en staat garant voor de muzikale omlijsting van deze avond. Er is een tafel met speciale boeken en cd’s in de zaal aanwezig. De bezoekers kunnen een gesigneerd exemplaar aanschaffen.