Opbouw Pinksterkermis op Burgemeester Kuperusplein van start

HEERENVEEN - Zondagochtend is de opbouw van de Pinksterkermis op het Burgemeester Kuperusplein van start gegaan. 

Inmiddels staan drie attracties en een aantal kramen opgesteld. In de nacht naar maandag komen diverse kermistransporten binnen. Maandag zal er dan ook volop gebouwd worden. Woensdagmiddag gaat de kermis na twee jaar eindelijk weer van start. Wethouder Rinkes zal de officiële openingshandeling verrichten. 

Het Burgermeester Kuperusplein in het centrum van Heerenveen is weer zes dagen lang een pretpark voor jong en oud. Ook dit jaar zijn er weer diverse evenementen op de Pinksterkermis. 

Woensdag 1 juni vanaf 19:30 :

Grand Opening

Aangezien veel mensen overdag aan het werk zijn is de opening van de kermis in de avond gepland. De opening wordt verricht met een fantastische show met een levensechte robot en slijptol act.

Donderdagmiddag 2 juni  van 14:00 tot 17:00 : Kindermiddag met de Elfenboom.

De Elfenboom een grote vriendelijke boomstronk. Deze 2.70 m. hoge steltloopact is betoverend voor jong en oud!

Kinderen vinden het geweldig onder de Elfenboom door te lopen en wanen zich in een sprookje!

Donderdag 2 juni vanaf 19:00

Vuurshow.

Op de donderdagavond 2 keer een geweldige vuurshow.

Vrijdag 3 juni vanaf : 19:30

Kermis Straatfestival : Fright Night editie.

Dit jaar een speciale editie van het Kermis Straatfestival. Namelijk een Fright Night editie. Kom griezelen op de grootste kermis van Friesland!

Prikkelarme Kermis

Zaterdag 4 juni van 11:00 tot 13:00

Knipperde verlichting, harde muziek en snelle attracties. Voor de één een must en plezier en de ander een ergernis. Maar er zijn ook mensen die zo enorm graag naar een kermis willen maar niet kunnen. Dit omdat zij een beperking hebben, zo kan je denken aan Adhd/Add , autisme, lichamelijke of geestelijke beperking. Maar het kan ook zijn dat je opa of oma graag nog eens naar een kermis wil gaan , of je kan zelf niet goed tegen de harde muziek. Daarom is er ook dit jaar weer een prikkelarme kermis.

De naam zegt het eigenlijk al, bij de Prikkelarme Kermis proberen de kermisexploitanten de prikkels weg te nemen. De muziek staat uit of eventueel zacht, daarnaast is de verlichting uit waar dit mogelijk is. Ook de snelheid van de attracties worden speciaal voor deze doelgroep aangepast. De snelheid gaat naar een lager niveau.  Kortom perfect om alsnog kermis te kunnen vieren ! Ook als u gewoon eens rustig over de kermis heen wilt lopen. De toegang voor de Prikkelarme Kermis is voor iedereen toegankelijk !

Familiedag met een optreden van Sieneke

Zondag 5 juni

Familiedag op de grootste kermis van Friesland. Speciale aanbiedingen hangen hiervoor bij de kassa's. In de middag wordt er een optreden gegeven niemand minder dan Sieneke! Vanaf 15:30 zal zij komen optreden.

Opa en Omadag

Maandag 6 juni

Kom met Opa en Oma op 2e Pinksterdag naar de kermis in Heerenveen. Speciale aanbiedingen hangen bij de kassa's van de attracties.

De attractielijst van de kermis Heerenveen

Autoscooter

Impact

Body Shake

Party Polyp

Rainforest

Break Dance

Spacejam

Heroes City

Race o Rama (nieuw)

Simulator

 Kinderattracties

Mini Flug

Draaimolen

Buggy

Trampoline

Kermisspelen

Pusher

Lucky Cranes

Kamelenrace

Pink Date (nieuw)

Skeeball

Chocoladerad

Hoepla (nieuw)

Apollo Jackpot

Lijntrek

Schiettent

Bussensport

Voetbalspel

Lucky Duck

Eten en drinken

Oliebollenkraam 2x

Appie’s Ice Dream

Suikerspin & Popcorn

Candy World

Snackbar