Ontdek het unieke en krachtige samenspel in galerie MUGA Heerenveen

HEERENVEEN - Zondag 19 juni opent om 15.00 uur de bijzondere expositie van twee kunstenaars; Ineke van Harten en Simone van Bakel.

Beide kunstenaars tonen een eigen karakter en de werken bij elkaar gebracht leveren een uniek en krachtig samenspel op in de Galerie MUGA in Heerenveen.

Kunstenaars Ineke van harten en Simone van Bakel dwingen de toeschouwer dichterbij het werk te komen. Voor beide kunstenaars is het materiaal gebruik zowel kenmerkend als leidend. Juist door dichterbij te komen word de kijker onderdeel van het werkproces. Maar beide kunstenaars zorgen ook voor verwarring. Het gebruikte materiaal doet denken aan iets dat het (mogelijk) niet is: landschappen, lichaamsdelen. Verre sterrenstelsel en vertalingen van duizenden verhalen.

Van Harten creëert abstraherende landschappen door in dikke verflagen te krassen of deze juist glad te strijken. De werken moeten voor haar poëzie en schoonheid uit stralen. De grote doeken trekken de kijker in de fictieve landshappen en dwingen de kijker dichterbij te gaan staan om zich gewaar te worden van wat daar is gebeurt.

Van Bakel is vooral bekend om haar sculpturen in glas en keramiek. De vormgeving van haar werken is sober en organisch en voor zien van verschillende ‘huiden’. Nieuw zijn haar aquarellen voorzien van glasparels die als trosjes zijn aangebracht. Ze vangen en transformeren het licht. Daarmee doen haar werken denken aan het universum en de donkere dieptes van de oceanen.

De expositie van Harten en van Bakel is te zien van 19 juni  t/m 31 juli in Galerie MUGA Heerenveen.