Nynke Heeg, Wybo Smids, Thijs Meester e.a. in musical ‘Opskør in Herreturv’

HEERENVEEN – De cast van de nieuwe Heerenveense familiemusical ‘Opskør in Herreturv’, die te zien zal zijn van 12 tot en met 17 januari 2021 in het Posthuis Theater in Heerenveen, is bekend. 

De musical, waarin een mix wordt gemaakt van profs en amateurspelers, kent namen als Nynke Heeg, Wybo Smids, Thijs Meester en Sybrecht Speerstra.

Begin september vonden de audities plaats van de musical. Het creatieve team achter de musical, scriptschrijver Peter Sijbenga, musicus Dennis Dronkers, regisseur Romke Gabe Draaijer en producent Evert Haagsma, hadden geen ‘afstandelijke’ audities georganiseerd, zoals je die op TV wel ziet, maar lieten de auditanten coronaproof in groepjes werken aan toneelspel en zang.

Familiemusical vol talenten

Deze manier van werken zorgde voor een enthousiaste, leerzame en inspiratievolle dag, volgens creatief producent Evert Haagsma. “Prachtig om te zien hoe zoveel talent in de regio, ook in deze gekke coronacrisis, op de planken wil staan. Wij hebben oprecht genoten van alle auditanten ongeacht leeftijd en niveau!”

Inmiddels hebben de auditanten die zijn aangenomen te horen gekregen dat ze een rol hebben bemachtigd. “Het was geen eenvoudige puzzel”, aldus Haagsma. “Met zoveel talent was de rolverdeling een behoorlijke opgave. Maar volgens mij zijn we er in geslaagd en hebben we een mooie cast samengesteld.” Mede door corona is het aantal personen die te zien zijn in de rollen wél beperkt gehouden.

Herreturv

De musical speelt zich af in Herreturv in Snorremark, een land in het Hoge Noorden. De plaatselijke voetbalclub, SC Herreturv FC, die zelden degradeert of promoveert, mag zich plotseling verheugen in buitenlandse belangstelling... met alle gevolgen van dien. En we maken kennis met Herre, die er van droomt mascotte te worden. En met Attje, die absoluut niet op voetbal wil, tot groot verdriet van haar moeder, de voorzitster van SC Herreturv FC.

Jelrik Koenders en Femke den Heijer, beiden uit Heerenveen, mogen de hoofdrollen van Herre en Attje spelen in ‘Opskør in Herreturv’. Daarnaast zullen, naast de eerder genoemde professionals, Jeske Krol, Yvet Bahlmann, Boris Lode, Wyanne Papjes, Nynke Ebbens, Nick van Dasselaar, Shakira Nabanda, Emmely Evers, Jacob Hettinga, Thessa van Limburg, Henny van Es, Laura van der Ploeg, Tineke Nicolai, Frederika Slump, Jannet Rienk, Wim Grondstra en Hans Koekkoek te zien zijn. 

Gezamenlijke productie

De gezamenlijke aftrap voor de repetities, de kick-off, is zaterdag 3 oktober. De kaartverkoop voor de voorstelling in het Posthuis Theater is inmiddels begonnen. De première van ‘Opskør in Herreturv’ is – onder voorbehoud van de coronamaatregelen – gesteld op donderdag 14 januari. Per voorstelling worden er voorlopig zeventig bezoekers toegelaten. De voorstelling is te volgen op facebook.com/familiemusicalheerenveen of via cultuurpleinheerenveen.nl/familiemusical. ‘Opskør in Herreturv’ is een gezamenlijke productie van de cultuurpartners in Heerenveen: het Posthuis Theater, Ateliers Majeur, Heerenveen Museum en Bibliotheken Mar en Fean, met financiële ondersteuning van de gemeente Heerenveen.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden