Muziekprogramma Flaeijelfeest 2022: feest en héél veel gezelligheid!

Vangrail - Foto: Dennis Stoelwinder

OUDEHORNE - Na drie lange jaren wachten kan het Flaeijelfeest eindelijk weer doorgang vinden.

Met een waslijst aan artiesten heeft de muziekcommissie dit jaar een topprogramma samengesteld met gegarandeerd drie avonden ouderwetse gezelligheid.
 
Donderdagavond: Duitse Schlagers en Nederlandstalige tophits

Donderdagavond staat vanaf 21.00 uur in het teken van echte volksmuziek en Duitse Schlagers. De avond wordt afgetrapt door de Limburgse volksband Wir Sind Spitze. Deze feestband die volksmuziek, dance en Schlagers mixt met moderne muziek blaast gegarandeerd het doek van de tent! Daarnaast kun je donderdagavond ‘Atemlos’genieten van de Helena Fischer Tribute by Natasja. In een weergaloze mash-up brengt Natasja de beste hits van Duitslands Schlagerkönigin ten tehore; Atemlos, Mitten im Paradies, Lass mich dien Leben, Immer Wieder en vele andere meezingers. “Ik wil je elke dag een beetje, beetje meer” zou heel goed menigeens gedachte aan het Flaeijelfeest kunnen zijn en wat is een Flaeijelfeest zonder Jannes. Deze rasechte volkszanger heeft al meerdere keren het Flaeijelfeest meegemaakt en gaat er ook dit jaar weer een gegarandeerd feestje van maken op het Flaeijelfeest.
 
Vrijdagavond: Django Wagner en Vangrail XXL

Vrijdagavond wordt weer ouderwets knallen met een stapeltje kneitergoede bands en natuurlijk één van Nederlands beste volkszangers Django Wagner! Dit keer niet ‘in ons café’ maar op het grote podium in de feesttent, die vanaf 21.00 uur bol staat van de muziek. Dat wordt gegarandeerd meezingen! Ook van de partij en eigenlijk zelfs al een beetje de huisband van het Flaeijelfeest is natuurlijk Vangrail in een XXL-bezetting. Alle toeters en blazers komen mee om het publiek omver te blazen met de grootste hits en klassiekers van bekende artiesten. Dit jaar komen ook de Hillybilly Moonshiners het Flaeijelfeest op z’n kop zetten met de grootste hits in een lekker Amerikaans Sausje. Deze vijf vettige, ongemanierde Zuiderlingen (of Rednecks, wat je wil) houden wel van een feestje, op z’n rednecks. Op het buitenpodium speelt op vrijdagavond de band Smûk. Deze band in voor de coronapandemie uitgeroepen tot beste coverband van Noord-Nederland!
 
Zaterdagmiddag boordevol gezelligheid

Oud en vertrouwd staat dit jaar niet alleen het “frysk Hynder” voor nieuwe ijzertjes te wachten bij de Smederij, maar zal ook weer gezongen worden één van Frieslands bekendste volkszangers; Griet Wiersma. Al jaren maakt ze haar opwachting op zaterdagmiddag in de Flaeijeltent en zal ook dit jaar zeker niet ontbreken. Naast Griet is ook het Orkest Butterfly wederom van de partij, afgewisseld met de Stuyvesant Sailors. Lekker op zaterdagmiddag in het zonnetje staan met een biertje in de hand en losgaan op de Friese hitjes van Joop Obama & the Presidents. Op zaterdagmiddag is het altijd gezellig rondom het buitenpodium en zeker als deze relatief jonge band z’n dikke covers en eigen hits van het podium blaast!
 
Zaterdagavond: Sjaak, Tony Junior en The Bounty Hunters met Johannes Rypma

Op zaterdagavond krijgen we vanaf 21.00 uur de dikste partyhits van Sjaak te horen. De geluidsman neemt een extra geluidsinstallatie mee, want met hits als ‘Stap voor stap’ en ‘Pipperdepap’ worden de boxen opgeblazen! Een van Nederlands grootste DJ talenten komt op zaterdagavond de Flaeijeltent op z’n kop zetten; Tony Junior! Deze excentrieke DJ is regelmatig op TV te zien in programma’s als ‘The Bachelor’ en ‘Expeditie Robinson’, maar timmert ook als DJ behoorlijk aan de weg. Om het geheel af te maken komt Q5 New Style, één van Nederlands coolste coverbands op zaterdagavond iedereen ondersteboven spelen. Op het buitenpodium spelen The Bountyhunters met Johannes Rypma de grootste coverhits die je maar kunt bedenken. Daarnaast hebben ze ook eigen Friestalige nummers, dus voor ieder wat wils!