Mogelijk proef met systeem dat bacteriën en virussen onschadelijk maakt in De Swetser

HEERENVEEN - Een groep prominente horecaondernemers wil aantonen dat kroegen en discotheken razendsnel coronaveilig gemaakt kunnen worden.

Dat zou moeten gebeuren met apparatuur voor luchtbehandeling, welke is gebaseerd op uv-licht schrijft dagblad De Stentor. De apparatuur komt bedrijf DCAT (Deep Clean Air Techniek) uit Apeldoorn. Het systeem van DCAT zou razendsnel virussen en bacteriën onschadelijk maken.  Om de autoriteiten te overtuigen wordt een wetenschappelijke proef voorbereid met feestende mensen in een volle disco. De bedoeling is om deze proef te doen in Bar Dancing De Swetser in Heerenveen.

Omdat de proef in strijd is met de huidige coronaregels is er een vergunning of ontheffing nodig. Het plan is volgens De Stentor inmiddels gemeld aan burgemeester Tjeerd van der Zwan, en die heeft voorzitter van de Veiligheidsregio Fryslan Sybrand Buma geïnformeerd. Zij stellen dat echter wel dat er goedkeuring nodig is van het RIVM. Als de Veiligheidsregio akkoord gaat, dan kan de proef door gaan.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden