Kunst kan het antwoord zijn op maatschappelijke problemen

HEERENVEEN - In De Rinkelbom is vorige week de eerste AM Academy van start gegaan. Een eerste sessie van een reeks bijeenkomsten speciaal voor cultuuraanbieders in de gemeente Heerenveen om kunstplannen te maken voor de samenleving en de maatschappij.

Beleidsmakers en cultuuraanbieders

Sinds de pandemie zetten kunstenaars en cultuuraanbieders zich steeds vaker in voor de maatschappij, dit doen ze door maatschappelijke problemen aan te pakken met kunst- en cultuurprojecten. Daarom is de combinatie van beleidsmakers en cultuuraanbieders essentieel voor het efficiënt aanpakken van maatschappelijke vraagstukken. Samen kunnen zij een volledig beeld schetsen van de oplossing voor maatschappelijke problemen.

AM Academy: Samenleving & Maatschappij

In De Rinkelbom werd vorige week door Ateliers Majeur een productieve avond georganiseerd met cultuuraanbieders uit Heerenveen. Tijdens deze avond stonden de samenleving en de maatschappij centraal. Hierbij gingen de cultuuraanbieders aan de slag met het beleid van de gemeente Heerenveen. Ze werden geïnspireerd en uitgedaagd door documentairemaker Hester Hogendoorn en theatermaker Marjon Moed. Nynke Benedictus, aanjager aanpak eenzaamheid Heerenveen, was ook aanwezig om te brainstormen met de cultuuraanbieders. Tijdens deze sessie zijn er in een snelkookpan ideeën ontstaan om met eenzaamheid aan de slag te gaan.

Van idee naar plan

Ateliers Majeur organiseert een vervolg om deze en andere ideeën verder uit te kunnen werken. Op maandag 19 december zijn cultuuraanbieders weer welkom tijdens de AM Academy: Hoe financier je je cultuurproject? Tijdens deze workshop leren cultuuraanbieders hoe ze een vervolg kunnen geven aan hun ideeën. Ze krijgen begeleiding bij het schrijven van een projectplan en hoe ze deze het beste aan kunnen laten sluiten bij een fonds. Cultuuraanbieders mogen zich aanmelden via participatie@ateliersmajeur.nl.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden