Klassiek, toneel, muziektheater en cabaret in het Posthuis Theater

Foto: Merlijn Doomernik

HEERENVEEN – De komende tijd zijn er weer diverse voorstellingen te zien in het Posthuis Theater in Heerenveen. 

Zoals ‘250 jaar na Beethoven’ van Floris Kortie en Vera Kooper, ‘Bakchanten’ van Theatergroep Aluin, ‘PLANT’ van Nynke Laverman en Cabarestafette

250 jaar na Beethoven

Op woensdag 1 december om 20:15 uur staat de voorstelling ‘250 jaar na Beethoven’ van Floris Kortie en Vera Kooper in het Posthuis Theater. In deze voorstelling laten presentator en klassieke muziekfan Floris Kortie en pianiste Vera Kooper zien hoe de componist de wereld veranderde. Beethoven heeft sinds 1770 de hele wereld beïnvloed met zijn muziek: zo is hij bijvoorbeeld groot in Japan, populair in de hiphop-wereld en een icoon voor vrijheidsstrijders.

Bakchanten

Op donderdag 2 december om 20:15 uur staat de voorstelling ‘Bakchanten’ van Theatergroep Aluin in het Posthuis Theater. Bakchanten’ is een woeste tragedie vol hysterie en ongeloof. De aantrekking van oerkracht en extase van Dionysos, de god van plezier en dans, staat tegenover de ratio en regels van koning Pentheus. Zingend en dansend trekken de Bakchanten, een groep wilde en dronken vrouwen, door het land.

PLANT

Op vrijdag 3 december om 20:15 uur staat de voorstelling ‘PLANT’ van Nynke Laverman. 'PLANT' is een indringende muzikale trip van zangeres Nynke Laverman. Nynke kruipt in het fluisterregister van haar stem en wisselt kwetsbare, ijle soundscapes af met beats en spoken word.

Cabarestafette

Op zaterdag 4 december om 20:15 uur staat Cabarestafette XXIX in het Posthuis Theater. Elke editie betreden drie nieuwe talenten het podium, elk met een geheel eigen stijl. De deelnemers zijn vaak winnaars van verschillende cabaretfestivals. De Cabarestafette geeft hen de kans om voor een groot publiek te spelen, podiumervaring op te doen en hun spel te verfijnen.

Kaarten voor de voorstellingen zijn 24/7 online te bestellen via de website van het Posthuis Theater.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Heerenveen

Wees loyaal – aan onze vrienden