Kinderkunstweek vol gratis workshops in voorjaarsvakantie

HEERENVEEN - Wegens corona zal er in de voorjaarsvakantie, de laatste week van februari,  een extra kinderkunstweek georganiseerd worden voor alle basisschoolkinderen die eens iets anders op cultuur gebied willen uitproberen. 

Alle workshops zijn gratis te volgen in De Rinkelbom, in  de wijk De Greiden in Heerenveen.

Normaal gesproken vindt de kinderkunstweek elk jaar plaats in de herfstvakantie. Maar omdat corona al zoveel roet in het eten gooit voor kinderen én cultuuraanbieders heeft culturele netwerkorganisatie Ateliers Majeur besloten om een extra kinderkunstweek te organiseren in het voorjaar. Alle cultuuraanbieders uit de regio hebben de kans gekregen om zich aan te melden voor het geven van workshops aan kinderen van 4-7 jaar of van 8-12 jaar. Ze bepalen zelf de inhoud van de workshops. Zo kunnen kinderen zich opgeven voor theaterles met Catrien van der Molen, danstheater met Ute Kaiser, ouder/kind yoga of kinderyoga met Irma Oost of (dwars)fluiten met fluitschool Leontien.

Harmonie Akkrum heeft de volgende titel aan de workshop gegeven: ‘blazen is voor echte bazen!’ Robin neemt je mee in een Future Talent Workshop, en bij de Kleurendriehoek ga je uientorens tekenen zoals kunstenaar Hundertwasser eens deed. Of ga je liever handtekeningen maken met je ouder/verzorger? Alles kan tijdens de Kinderkunstweek in De Rinkelbom. Opgeven kan vanaf 1 februari via www.ateliersmajeur.nl