Kaartverkoop Flaeijelfeest gestart: bakkerij en plaggenhut verhuisd

Foto: Ricardo Veen Media

OUDEHORNE - Zaterdag 24 september vindt de 44e editie plaats van het Flaeijelfeest. Dit jaar op een nieuwe locatie, want het cultuurhistorisch evenement vindt voor het eerst in Oudehorne plaats. 

De voorverkoop en online kaartverkoop zijn dit weekend gestart en inmiddels zijn de bakkerij en plaggenhut verhuisd.
 
Zaterdag 27 augustus was de aftrap van de kaartverkoop voor het 44e Flaeijelfeest. De vrijwilligers kunnen niet wachten. De uitingen zijn nu in de dorpen goed zichtbaar bij de rotondes en verkoopadressen, niet te verwarren met de boerenzakdoeken als steun voor de boeren. In het voorjaar zijn vrijwilligers al begonnen met de bouw van de plaggenhut op het nieuwe terrein. Na onderzoek en voorbereiding heeft een groep mannen volgens precisie een prachtige plaggenhut van 100 jaar geleden nagebouwd. De laatste puntjes moeten nu op de i.
 
Bakkersoven van 11.000 kilo

Onlangs is ook de bakkerij als vast onderdeel op Landgoed De Horne opgebouwd. De grootste uitdaging was de verhuizing van de 11.000 kilo wegende oven; met hijskraan en veel passen en meten is deze 2 kilometer verplaatst. De oven vormt het hart van de ouderwetse bakkerij, waar daadwerkelijk broden en speculaas in gebakken zal worden, met ouderwetse takkenbossen welteverstaan!

Het is allemaal te zien en te beleven op zaterdag 24 september tijdens het openluchtmuseum in bedrijf, waar je 100 jaar terug in de tijd stapt. Bezoekers ervaren het verleden door demonstraties, ambachten, nostalgische kermisattracties en vooral veel herkenning en ouderwetse gezelligheid voor jong en oud.
 
Meer informatie op www.flaeijel.frl